Rămâi conectat

Politică Administrație

Ședință la Prefectura Alba privind implementarea măsurilor pentru protecția populației din zona afectată a orașului Ocna Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 9 martie 2016, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba privind stadiul de realizare și modul de implementare a măsurilor stabilite pentru protecția populației din zona afectată a orașului Ocna Mureș, propuneri pentru analizarea eficientă a riscurilor identificate.

Potrivit prefectului de Alba, Cornel Murg, “la ședință au participat reprezentanți din partea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Societății Naționale a Sării S.A. București,  Sucursalei –Salina Ocna Mureș, S.C. Conversmin S.A. București, S.C. Minesa – ICPM SA Cluj și primarul Orașului Ocna Mureș.

În cadrul ședinței s-au discutat aspecte legate de starea și evoluția fenomenelor înregistrate în perioada noiembrie 2015 și până în prezent.

În acest moment situația este staționară, nefiind modificări esențiale ale parametrilor monitorizați. În perioada următoare se va continua activitatea de monitorizare și de transmitere a datelor către instituțiile abilitate.

Ulterior ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, a fost convocat în acestă dimineață, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ocna Mureș în urma căreia s-a analizat situația și s-a dispus ca Sucursala Salina Ocna Mureș să informeze zilnic Primăria asupra măsurătorilor realizate, iar în cazul unor modificări apărute în zonă (erupții de sonde, scăderi ale nivelului apei în lacuri, tasări ale solului, infiltrații de saramură în afara zonei de influență), informarea de îndată a tuturor instituțiilor responsabile.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea