Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Secție de psihiatrie NOUĂ în curtea Spitalului din Alba Iulia, cu spaţiu de relaxare, zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon- cine este interesat să preia contractul

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secție de psihiatrie NOUĂ în curtea Spitalului din Alba Iulia, cu spaţiu de relaxare, zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon- cine este interesat să preia contractul • O singură firmă de construcții din Alba este interesată să preia contractul pentru construirea Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Alba Iulia

La expirarea termenului de depunere a ofertelor pentru preluarea contractului în valoare de circa 3 milioane de euro privind construirea noii Secții de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, o singură firmă s-a arătat interesată.

Este vorba despre S.C. Tobimar Construct SRL, cu sediul în Alba Iulia, în asociere cu S.C. Palex Construcții Instalații S.A. Compania Națională de Investiții a lansat în luna iunie o licitație în valoare de 14.000.452 de lei fără TVA pentru construirea noii Secții de Psihiatrie de la Alba Iulia. Aceasta va funcționa într-o clădire nouă, cu ambulatoriu, 50 de paturi, săli de tratamente, consultaţii şi terasă circulabilă în partea superioară.

Clădirea pentru secția de psihiatrie va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Judeţean de Medicină Legală şi va corespunde nevoilor tuturor pacienţilor care vor fi internaţi sau trataţi aici. La parter, în zona centrală a clădirii, va fi amplasat ambulatoriul de psihiatrie: cabinete de consultaţii şi tratamente, compartiment de evidenţă medicală, programare, informare, spaţii conexe, grupuri sanitare, depozite pentru materiale sanitare etc.

Tot la parter, va fi amplasat un serviciu de primire şi externare a bolnavilor, cu spaţii de igienizare, garderobă, cameră de gardă, cameră de tratament şi consultaţii, spații de aşteptare şi grupuri sanitare pentru însoţitori şi vizitatori.

La etajul I va fi amplasată secția de psihiatrie pentru femei, cu capacitatea de 25 de paturi în saloane, cu trei paturi şi două rezerve cu două paturi. Va fi delimitată zona cu pacienţi nevrotici de zona cu pacienţi psihotici.

De asemenea, vor fi construite trei cabinete de consultaţii, sală de tratament, sală de activităţi, sală de mese, oficii, boxe etc. La etajul II va fi amplasată secția de psihiatrie pentru bărbaţi cu capacitatea de 25 de paturi în saloane cu trei paturi şi două rezerve cu două paturi. Va fi delimitată zona cu pacienţi nevrotici de zona cu pacienţi psihotici. Pacienţii vor avea acces pe terasa clădirii, care va fi amenajată pentru relaxarea în aer liber. Şi la acest etaj vor exista cabinete pentru consultaţii, săli de tratament, sală de activităţi, sală de mese, oficiu etc.

Fiecare salon va avea grup sanitar propriu dotat cu duş, lavoar şi WC. Saloanele vor fi dotate, între altele, cu corpuri pentru iluminatul general, iluminat de veghe, iluminat de citit şi iluminat de siguranţă, dar şi cu butoane de panică, noptieră la fiecare pat, lavoar şi climatizare. Pentru circulaţia pacienţilor este prevăzut un lift cu capacitatea de 16 persoane.

Terasa circulabilă cu suprafaţa de circa 700 metri pătraţi va oferi un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi şi personal. Cota la care este amenajată terasa va oferi bolnavilor o oază de linişte şi o privelişte frumoasă asupra spaţiilor din jur.

Pentru siguranţa pacienţilor pe întreg perimetrul terasei va fi realizată o copertină tip peron din beton armat. Se va monta, de asemenea, şi gazon, iar în zona centrală vor fi realizate jardiniere în care vor fi plantaţi arbuşti decorativi si vor fi amplasate bănci.

Spaţiile verzi din incintă vor ocupa o suprafaţă de 10.607,4 mp. Pacienţii secţiei de psihiatrie vor beneficia de o incintă amenajată în aer liber cu suprafaţă de 680 mp, împrejmuită cu un gard cu înălţimea de 3 metri dublat de gard viu.

Durata prevăzută a execuţiei este de 36 de luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea