Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Secţia ATI din Spitalul Judeţean Alba a fost adusă la standarde europene

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Ieri a fost inaugurată noua secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă, renovată şi refuncţionalizată, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Secţia ATI a trecut, din decembrie anul trecut şi până acum, printr-o reparaţie capitală: a fost recompartimentat spaţiul, a fost izolat şi zugrăvit, a fost reabilitat circuitul fluidelor medicale pentru terapie intensivă (oxigen, etc), a fost reparată reţeaua electrică, a fost extins sistemul de detecţie a incendiilor, a fost schimbat mobilierul şi instalaţiile sanitare, au fost montate uşi automatizate. Reparaţiile capitale au costat 758.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Alba. În plus, în secţia renovată a secţiei ATI au fost aduse încă patru aparate noi de ventilare mecanică, ridicând numărul acestora la 12 (restul fiind deja destul de vechi). Pentru noile aparate, CJ Alba a plătit 392.000 de lei. În plus, CJ Alba a mai investit în noua secţie ATI încă 100.000 de lei, suma reprezentând dotările independente şi de mobilier.
Dr. Ionel Mucea, şeful secţiei ATI ne-a spus că în unitatea pe care o conduce sunt disponibile 12 paturi pentru terapie intensivă de nivel 1 şi două rezerve aseptice, izolatoare pentru bolnavii gravi (proveniţi din marile accidente, de exemplu arşi).
„Pasul pe care l-a făcut guvernul transmiţând în responsabilitatea administraţiei locale sau judeţene spitalele este un lucru bun deoarece interesul este mai mare pentru autorităţile locale sau judeţene faţă de sănătatea oamenilor decât la nivel central. Pentru mine personal este o mulţumire deoarece am reuşit să formăm o echipă de profesionişti în fruntea Spitalului Judeţean Alba şi se vede. Medicii au condiţii bune, asistentele, la fel, dar în primul rând pacienţii cred că vor fi cel mai mulţumiţi pentru ceea ce am făcut în spitalul judeţean. În două-trei săptămâni vom inaugura şi secţia de Oftalmologie. Acum se lucrează la extinderea şi modernizarea secţiei de Oncologie, până în vară sper să fie gata” a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
La inaugurarea secţiei ATI au fost prezenţi şefii din sănătate şi şefi ai administraţiei judeţene şi locale: prefectul de Alba Ştefan Bardan, preşedintele CJ Alba Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava, vicepreşedintele CJ Alba Sorin Bumb.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea