Ziarul Unirea

Secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, la Alba Iulia: Nu au existat presiuni pentru înlocuirea ministrului Viorel Ilie

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că nu au existat presiuni din partea lui Mihai Tudose pentru schimbarea ministrului Viorel Ilie, precizând că premierul a luat act de decizia de susținere a forurilor de conducere ale partidului.

Întrebat dacă au existat presiuni pentru remanierea lui Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul, în condițiile în care se află în vizorul DNA, Daniel Chițoiu, al doilea om din ALDE, a răspuns că nu poate spune că a fost o presiune.

ELIT

”După cum știți, acum două săptămâni, Biroul Politic Central al ALDE a dat un vot în unanimitate pentru sprijinirea rămânerii în Guvern a colegului nostru, ministru pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie și senator. De asemenea, săptămâna trecută, vineri, am avut o reuniune a Biroului Politic Executiv în care am reafirmat sprijinul acordat în urmă cu două săptămâni. Mai mult decât atât, acum o săptămână, votul în Senatul României a fost în favoarea neînceperii urmării penale în cazul domnului senator, mai ales că în Comisia juridică de la Senat au constatat că nu sunt elemente pentru a declanșa începerea urmăririi penale pentru domnul senator. De asemenea, legat de presiunea premierului Mihai Tudose pentru demiterea sau demisia domnului Viorel Ilie, nu pot să spun că a fost o presiune. Am discutat în coaliția de guvernare care a avut loc sâmbătă dimineața și am reafirmat sprijinul ALDE pentru ministrul Viorel Ilie. De asemenea, după cum știți, noi avem un parteneriat, o alianță, o coaliție de guvernare și niciodată nu s-a pus problema interferenței unui partid sau altul privind nominalizările pentru membrii guvernului”, a răspuns Daniel Chițoiu.

De asemenea, secretarul general al ALDE a subliniat că este ”apanajul fiecărui partid de a susține membrii pe pozițiile din guvern”.

”Noi considerăm că în cazul în care ar fi fost elemente de vinovăție a domnului senator și ministru pentru Relația cu Parlamentul atunci nici Comisia juridică și nici Senatul României nu votau împotriva începerii urmării penale”, a mai spus Chițoiu.  

Întrebat dacă Viorel Ilie este un ministru de neînlocuit, Chițoiu a răspuns: ”Nu este un ministru de neînlocuit, dar noi avem niște principii pe care vrem să le respectăm și mai ales prezumția de nevinovăție. Nu se pune în discuție această prezumție, indiferent dacă este om politic sau cetățean al României”.  

De asemenea, întrebat, din nou, dacă au existat presiuni din partea lui Tudose pentru înlocuirea lui ministrului, Chițoiu a răspuns: ”Nu au existat presiuni. A luat act de decizia forurilor de conducere ale ALDE și ca atare a rămas în Guvern”.

Daniel Chițoiu a participat, duminică, la Alba Iulia, la Conferința Județeană a ALDE Alba, în urma căreia Ioan Lazăr a fost reales președinte pentru un nou mandat.

DNA a cerut Senatului, pe 25 august, încuviinţarea începerii urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal directoarea de cabinet a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul (MRP), Elena-Felicia Pop şi doi angajaţi ai ministerului, membri ai comisiei de concurs, Maria Alexandrescu şi Mihai-Cornel Zaharia. Cu toţii sunt acuzaţi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Pe 4 octombrie, plenul Senatului a respins solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, cu 37 de voturi ”pentru”, 77 ”împotrivă” şi o abţinere.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Cristian Oniciu: startul spre mai bine: Experienţă liberală în administraţia locală la Ciuruleasa

Partidul Naţional Liberal mi-a încredinţat onoarea şi responsabilitatea de a candida pentru Primăria comunei Ciuruleasa, de a mă înscrie într-o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Ion 15 octombrie 2017 at 18:20

„Și ce cap frumos răsare,
-E al meu,al meu e oare ?”(Da,chițoiule al tău e,….sigur!).
O clipă,un dubiu ?Noooo…doar prostie și îngâmfare…..și la ureche uite-o floare(ca principiu …că el este….”principial”).

albanez 16 octombrie 2017 at 8:41

O dovada clara ca prostia NU doare.
Daca ar durea, asta ar fi intr-un loc luminat, cu verdeata, etc….

Io 16 octombrie 2017 at 11:53

Vorbiti de voi doi, nu? „Ion” si „albanez”. Daaaa, cu siguranta!

Comentariile sunt oprite