Rămâi conectat

Ştirea zilei

Secretara Primăriei Deva, împreună cu soțul acesteia, rămân în AREST. Contestațiile, RESPINSE de Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 05.04.2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul acuzațiilor de corupție la Primăria Deva”, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi, împotriva încheierii Tribunalului Alba din 01.04.2021, prin care s-a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpaţii vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată.

După ce secretara Primăriei Deva și soțul acesteia au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia, Tribunalul Alba a admis arestarea lor preventivă.

Secretara Primăriei Deva este cercetată pentru trafic de influență în formă continuată, iar soțul acesteia pentru complicitate.

Reamintim că în perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, beneficiind și de ajutorul soțului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

Concret, banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

Influența s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 05 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva).

Conţinutul dispozitivului hotărârii definitive a Curţii de Apel Alba Iulia din 05.04.2021 publicat şi pe portalul instanţei la dosar nr. 1276/107/2021.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod de procedură penală raportat la art. 204 Cod de procedură penală respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii SÂRBU LAURA, SÂRBU HADRIAN şi BODREAN ADRIAN MIHAI împotriva Încheierii Penale nr. 12/01.04.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul penal nr. 1276/107/2021. În baza art. 275 alin. 2 şi alin. 4 C.pr.pen. obligă contestatorii-inculpaţi, la plata sumei de 150 lei, fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, data de 05.04.2021.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea