Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Se scumpește apa în județul Alba, începând cu 1 ianuarie 2015!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni au aprobat luni, 29 decembrie, mandatarea unui reprezentant al Consiliului Județean Alba în Adunarea Generală a Asociației “APA ALBA”, privind majorarea prețului unic de livrare a apei potabile și a tarifului unic pentru colectarea apei uzate și pluviale.

Cu alte cuvinte prețul taifelor la apă potabilă și canalizare vor fi majorate, începând cu luna ianuarie 2015, cu 0,04 lei pe metru cub. Astfel, dacă prețul plătit de consumator este în prezent de 2,97 lei/mc, de luna viitoare acesta va fi de 3,01/mc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ajustarea va fi făcută prin aplicarea indicelui de inflație aferent perioadei octombrie-2013 – octombrie 2014, conform propunerii făcute de Operatorul Apa CTTA SA.

Consilierul județean PSD, Nicolae Pușcă, a intervenit în plenul ședinței de consiliu și a criticat intenția administrației județene și a operatorului de apă de majorarea a tarifelor. Acesta a spus că astfel, mulți dintre consumatori vor fi privați de dreptul de a da drumul la robinete, din cauza facturilor mari pentru acest serviciu.

Colegul său de partid, consilierul PSD Ioan Florea, a intervenind de asemenea pe acest subiect, declarând că “nu ne putem opune la o situația ca și aceasta”, întrucât confortul și calitatea apei se pot susține doar cu investiții.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a explicat că indexarea se face doar cu indicele de inflație și că banii proveniți din această majorare sunt folosiți pentru investițiile mari în sistemul de apă și canalizare de la nivelul județului, că este vorba despre niște angajamente care au fost luate și trebuie respectate.

În afară de social-democrații Virgil Naroța, Nicolae Pușcă și Marcela Dărămuș care s-au abținut de la vot, toți consilierii județeni au votat pentru adoptarea proiectului de hotărâre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Accident MORTAL în dimineața de Paști, pe DN 14, în Sibiu: Un bărbat de 38 de ani, din Alba, DECEDAT după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată și a fost lovit de un tren

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident MORTAL în dimineața de Paști, pe DN 14, în Sibiu: Un bărbat de 38 de ani, din Alba, DECEDAT după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată și a fost lovit de un tren Un bărbat de 38 de ani, din Alba, a decedat duminică dimineața după ce a pătruns cu mașina pe  […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea