Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se schimbă legea RCA pentru șoferii români, apar noi tipuri de asigurări: Ce modificări vor fi aduse

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se schimbă legea RCA pentru șoferii români, apar noi tipuri de asigurări: Ce modificări vor fi aduse

Guvernul pregătește o nouă lege a RCA (Răspundere Civilă Auto) care aduce modificări semnificative, inclusiv în ceea ce privește limitele minime de despăgubire și extinderea obligației de asigurare pentru vehicule mai mici, precum trotinetele și bicicletele electrice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Noua lege RCA va afecta vehiculele cu o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h sau cele cu o masă proprie mai mare de 25 kg și o viteză maximă constructivă mai mare de 14 km/h.

Valentin Ionescu, director general în cadrul sectorului de Asigurări și Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a subliniat că această lege ar putea permite suspendarea polițelor RCA doar în anumite condiții, cu condiția ca proprietarul vehiculului să demonstreze că acesta nu va circula pe drumurile publice. Acest lucru este menit să prevină abuzurile și să asigure că vehiculele suspendate nu pot fi folosite pe drumurile publice până când polița revine în vigoare.

De asemenea, Ionescu a susținut că trotinetele și bicicletele electrice care ating o viteză mai mare de 25 km/h ar trebui să fie supuse asigurării obligatorii. Această măsură este luată în considerare deoarece tot mai multe astfel de vehicule sunt implicate în accidente rutiere.

În ceea ce privește monitorizarea mașinilor RCA, ASF propune utilizarea camerelor de supraveghere fixe deja existente, similare cu monitorizarea rovinietei pe drumurile naționale. Această practică este întâlnită în multe țări europene și este considerată în interesul tuturor.

Aceste schimbări semnificative în legea RCA sunt menite să aducă mai multă claritate și reguli mai stricte în ceea ce privește asigurarea vehiculelor și să asigure o mai mare siguranță pe drumurile publice, inclusiv pentru trotinetele și bicicletele electrice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea