Rămâi conectat

Politică Administrație

Se pregătește modernizarea a șapte străzi de pământ din Sebeș. LISTA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se pregătește modernizarea a șapte străzi de pământ din Sebeș • Momentan, traficul în zonă este ”haotic și periculos”.

Administrația din Sebeș pregătește modernizarea unui număr de 7 străzi din zona de sud-est a municipiului, străzi care în prezent amintesc de lumea a treia. Este vorba despre străzile Orizontului, Zori Noi, Cîmpului, Macului, Izvorului, Luncii și Cloşca (tronson începând cu trecerea la nivel cu calea ferată 211 Sebeş-Petreşti, de la Km 1+347, pe o lungime de 425 ml, din municipiul Sebeş).

Proiectul de modernizare se află în faza întocmirii documentației tehnice și a obținerii avizelor. Străzile vizate însumează o lungime de 2,2 kilometri și actualmente sunt greu practicabile, fiind în general drumuri de pământ, fără trotuare, fără semnalizare rutieră, fără sistem de preluare a apelor pluviale și, în majoritate, fără iluminat public.

”Din cauza traficului și, în principal, a lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă-canal, gaz, energie electrică și alte utilități, suprafețele carosabile destinate traficului auto din zona studiată prezintă numeroase degradări. Aceste degradări apar sub diferite forme: rupturi, gropi, tasări, denivelari și rupturi ale bordurilor. Starea avansată de degradare a străzilor conduce la lipsa de siguranță și punerea în pericol a pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

Prin realizarea lucrărilor cuprinse în proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de circulație auto și pietonală, creșterea gradului de siguranță a circulației publice, scăderea gradului de poluare, reducerea uzurii vehiculelor participante la trafic și, nu în ultimul rând, redarea unui ambient plăcut zonei. Semnalizarea rutieră lipsește pe toate cele 7 străzi studiate, ceea ce duce la un trafic haotic și periculos”, se arată în caietul de sarcini.

Odată finalizată faza întocmirii documentației, urmează licitația privind încredințarea executării lucrărilor propriu-zise.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea