Rămâi conectat

Sport

Se prefigurează noi plecări de la Metalurgistul Cugir: R. Opric – la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, D. Nicula – la CFR Cluj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir este la un pas să mai piardă doi jucători în această pauză competițională: pe tinerii Raul Opric și Daniel Nicula. Portarul Raul Opric (20 de ani) e foarte aproape să evolueze în sezonul viitor la divizionara secundă Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Mutarea părea sigură, însă deși gorjenii au început pregătirile de două două săptămâni, lucrurile s-au blocat oarecum. Goalkeeperul originar din Hațeg aparține de prim-divizionara UTA Arad, iar în ultimele două campionate a fost împrumutat sub Drăgana, fiind titular incontestabil al divizionarei terțe. În cazul despărțirii de R. Opric, “roș-albaștrii” rămân descoperiți la capitolul “under”, iar în privința postului de portar variantele avute la îndemână sunt experimentatul Nicușor Bănică (38 de ani, nu a apărat în ultimele două stagiuni), respectiv tânărul din propria pepinieră Cristian Perjeriu (18 ani, a debutat în Liga 3, în mai, la jocul cu Viitorul Cluj, scor 4-0).

Complicată este și situația unui alt jucător tânăr, Daniel Nicula. Acesta a fost cedat un an la Cugir de Gaz Metan Mediaș, grupare care între timp a dispărut din fotbalul mioritic. Jucătorul din Alba (n. 2003), acoperea capitolul obligatoriu al fotbaliștilor “under”, iar în prezent se pregătește în “Gruia”, fiind în “cărți” pentru echipa pe care o alcătuiește campioana CFR Cluj pentru nou-înființata competiție de către FRF, Liga de Tineret (ce va înlocui Liga Elitelor Under 19), unde vor participa 24 de echipe.

Este certă despărțirea de atacantul Marius Lupu, golgheterul ultimelor două sezoane (28 de goluri pentru Metalurgistul în doi ani și jumătate). Vârful a semnat cu Corvinul Hunedoara o înțelegere valabilă doi ani și de la începutut săptămâni se pregătește sub comanda lui Florin Maxim. Deocamdată, gruparea cugireană nu a primit nimic în contul tranzacției, dar păstrează 25 la sută din drepturile federative asupra jucătorului, în cazul unei vânzări ulterioare (chiar dacă fotbalistul va pleca gratis de la Hunedoara, la final de contract sau rezilierea înțelegerii, Metalurgsitul va primi 50.000 de euro). În compartimentul ofensiv, o soluție ar fi uniristul Răzvan Fetița (ținând cont de situația neclară a albaiulienilor)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea