”Scutul pădurii” în Alba: Trei persoane care au comis delicte silvice depistate și sancționate de poliţiştii din Câlnic şi Blaj

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Acţiunile de control în teren şi pe drumurile publice au continuat. Poliţiştii din Cîlnic şi Blaj au depistat, în flagrant, 3 persoane care au comis delicte silvice.   

lemne-de-foc La data de 18.01.2017, poliţiştii din Cîlnic au organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de material lemnos.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, în urma unui control în teren, în locul numit  “Pietriș”, situat pe raza localităţii Cîlnic, au fost depistaţi doi bărbaţi, de 56 şi 31 de ani, primul din Apoldul de Sus, judeţul Sibiu, iar cel de-al doilea din comuna Câlnic, în timp ce tăiau, fără drept, arbori, de pe un teren aparţinând Primăriei Cîlnic.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăiere, fără drept, de arbori”.

Tot ieri, 18 ianuarie, poliţiştii de ordine publică din Blaj l-au depistat pe un bărbat de 33 de ani, din municipiul Blaj, în timp ce transporta, cu o căruţă, material lemnos, pentru care nu deţinea documente legale.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. 1, lit. a din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca şi măsură complementară a fost indisponibilizat, în vederea confiscării, atelajului hipo cu care s-a efectuat transportul ilegal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 51 din 14 septembrie 2016, a fost modificată şi completată Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Potrivit noilor reglementări, complementar sancţiunii contravenţionale aplicate, bunurilor destinate, folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei silvice, sunt indisponibilizate în vederea confiscării.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

scutu/rarea 19 ianuarie 2017 at 14:42

O singura zi de control pe strada Mircea cel Mare din Sebes, la orice ora din z,i dar mai ales din noapte, ar avea rezultate spectaculoase in ce priveste amenzile sau confiscarile de camioane. Trebuie doar, ca cineva sa VREA sa o faca !

Comentariile sunt oprite