Ziarul Unirea

SCUTUL PĂDURII în Alba: Peste 134 de metri cubi de material lemnos CONFISCAȚI în urma controalelor în teren şi pe drumurile publice

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Într-o zi au fost făcute 52 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 59 de amenzi şi au confiscat 134,68 metri cubi de material lemnos.

La data de 20 august, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

ELIT

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și a ocoalelor silvice de stat și de regim.

Cu această ocazie, au fost efectuate 52 de controale, din care 9 în fondul forestier și 33 pe drumurile publice şi au fost verificate, în trafic, 168 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat, în total, 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.940 de lei, din care 12 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscate 134,68 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 4 infracțiuni, din care 2 la Codul Silvic, iar ca exemplu, în urma unui control efectuat la o societate comercială din comuna Almașu Mare, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au constatat că, aceasta a expediat avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 127,68 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței legale.

Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 3.000 de lei și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Paduraru 21 august 2020 at 14:41

Controale serioase trebuie facute pe strazile din Sebes, pe unde zi si noapte trec camioane supraincarcate cu lemne, pe care nu le opreste nimeni!

Comentariile sunt oprite