Ziarul Unirea
 

Scurtu şi Şuteu, apţi pentru reunirea Metalurgistului Cugir | Juniorul Gabriel Oltean, împrumutat pentru a juca

Divizionara terţă de sub Drăgana va relua antrenamentele în 22 ianuarie, când „roş-albaştrii” vor începe pregătirile, după ce s-a discutat în pauza competiţională şi de varianta datei de 15 ianuarie. În consecinţă, deja tradiţionalul cantonament centralizat din localitate se va desfăşura în perioada 30 ianuarie – 9 februarie, căutându-se un partener pentru un joc de verificare în 27 ianuarie. Ţintarul jocurilor de verificare este acoperit în proporţie însemnată, fiind găsiţi adversari pentru 6 întâlniri, după cum urmează: CS Hunedoara (3 şi 9 februarie), „U” Cluj (7 februarie, deplasare), Industria Galda de Jos (17 februarie, locaţie nestabilită), CNS Cetate Deva (14 februarie, acasă), Sănătatea Cluj (24 februarie).

Veşti bune pentru antrenorul Călin Moldovan ce poate conta pe mijlocaşii Luis Scurtu şi Alin Şuteu, ce vor fi apţi 100 la sută, după o perioadă îndelungată de absenţă. De asemenea fundaşul Ştefan Radu a amânat deocamdată intervenţia chirurgicală la genunchiul drept, caz în care ar fi lipsit tot returul. Apărătorul venit de la Şurianu Sebeş speră să nu fie nevoie de operaţie şi să îşi revină treptat. “Sunt importante revenirile celor doi şi îmbucurător faptul că Ştefan Radu «scapă de cuţit»”, a declarat antrenorul Călin Moldovan.

*Achiziţii, până la startul pregătirilor, se aşteaptă răspuns de la Ionuţ Neag

Surse apropiate clubul cugirean susţin că divizionara terţă este aproape de a parafa înţelegerile cu trei jucători (fundaş, mijlocaş, atacant), tratativele aflându-se aproape de finalizare, fiind şanse însemnate ca respectivii jucători să fie prezenţi la primul antrenament. Unul dintre nume este cel al apărătorului Ionuţ Neag (originar din Pianu), liber de contract după ce s-a despărţit de Juventus Bucureşti. Acesta este curtat şi de Performanţa Ighiu şi încă mai aşteaptă concretizarea unor variente din ligile superioare sau din străinătate.

Pe de parte însă rămâne de rezolvat chestiunea portarului Dragoş Bănică, rezervă în prima parte a campionatului. Experimentatul goalkeeper vrea să apere în primăvară şi poate ajunge la Industria Galda, Unirea Alba Iulia sau Sportul Petreşti, interesate să-şi asigure serviciile sale. O certitudine, juniorul Gabriel Oltean, venit în vară de la LPS Sebeş, ce a debutat în Liga a 3-a în derby-ul cu “U” Cluj, îşi doreşte să fie împrumutat în retur, pentru a “avea jocuri în picioare”. Metalurgistul nu s-ar opune unei asemenea variante, o posibilă destinaţie fiind… Industria Galda.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...