Rămâi conectat

Politică Administrație

Scumpirea tarifelor de călătorie pe ruta Alba Iulia-Teiuș-Aiud, aprobată de consilierii județeni cu 22 de voturi pentru și 9 abțineri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consilierii județețeni din Alba, reuniți astăzi în ședință ordinară, au aprobat, cu cu 22 de voturi pentru și 9 abțineri, majorarea tarifelor pentru transportul public regulat de persoane efectuat de operatorul Transgilyen SRL, pe ruta Alba Iulia – Teiuș – Aiud.

Interesant este faptul că deși ar fi fost de așteptat ca reprezentanții opoziției din cadrul consiliului județean, respectiv cei de la PSD să se opună, numărul lor a fost egal cu cei de la PDL. Astfel, s-au abținut de la vot, abținerea fiind contorizată însă ca vot împotrivă, social-democrații Dorin Sandea, Romi Dragosin, Nicolae Pușcă, Virgil Narița; democrat-liberalii Marcel Stan, Câra Gabriel, Fulea Ioan, Truță Nicolae și PP-DD-istul Cenușa Marin.

Societatea de transport transport public a solicitat acest lucru Consiliului Judetean Alba, motivând prin faptul că s-au scumpit carburanţii şi piesele de schimb, şi astfel au crescut cheltuielile.

Astfel, după ce proiectul de hotărâre a fost adoptat de consilierii județeni, tarifele de călătorie pe ruta Alba Iulia – Teiuș – Aiud vor crește cu circa 10-15 la sută, începând de la 1 septembrie a.c.

trasee majorare

Solocitarea societății de transport este motivată de faptul că tarifele nu au mai fost modificate din mai 2013, perioadă în care au crescut semnificativ cheltuielile materiale specifice serviciului, mai ales la carburanţi (cu 8%), amortizarele, service-ul auto, piesele de schimb, anvelopele şi acumulatorii, taxele, impozitele, autorizaţiile și asigurările.

Astfel, călătorii pe acest traseu vor plăti pentru distanţe de 1-5 km, pentru un bilet de călătorie suma de 3,5 lei, față de 3 lei în prezent, iar pentru un abonament pe aceași distanță,  suma de 105 lei, față de 90 lei cât plătesc în prezent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea