Rămâi conectat

Politică Administrație

Scrisoare deschisă adresată primarul Mircea Hava – „Au trecut 28 de ani de la Revoluție și s-a făcut prea puțin pentru albaiulieni”

Publicat

în

Orașul nu mai are timp pentru noi, domnule  primar! Au trecut 28 de ani de la Revoluție și ați făcut mult prea puțin pentru albaiulieni!

*Scrisoare deschisă adresată primarul Mircea Hava

Sunt ani de zile de când nu ezit să demonstrez că activitatea administrativă a primarului Mircea Hava nu este una susținută de o viziune fermă, de o aborda reresponsabilă și de un dialog deschis cu cetățenii.

După cum știți,în urmă cu un an și jumătate, am decis să intru în lupta politică. Am făcut-o de unul singur, ca INDEPENDENT, fără să am în spate un partid sau avantajele pe care le are un candidat cu o mai puternică susținere financiară sau umană. Am obținut, alături de mii de albaiulieni, un rezultat electoral care m-a adus în situația onorantă de a putea să-i reprezint, în Consiliul Local.

Electrica Furnizare Discount

Speram, la vremea aceea, ca primarul Mircea Hava să își țină promisiunea de a avea o relație constructivă și de bun simț cu fiecare consilier local, indiferent de partid, indiferent de simpatii ori antipatii. Am crezut, pentru prima oară în viață, în vorbele lui Mircea Hava, la ședința de învestire a Consiliului Local, din vara lui 2016.

Citez: ”Domnilor consilieri, ne așteaptă patru ani de lucru. Alba Iulia, așa cum a fost de 20 de ani, va fi aici, pe masa dumneavoastră. Vă rog să înțelegeți că aici lucrăm pentru oraș (…) Vă asigur că aici, în următorii patru ani, se va face administrație. Vreau să vă spun că pentru oricare dintre dumneavoastră, nu doar pentru cei din PNL, ușa mea este deschisă”.

Domnule primar, sunt convins că ați avut un nod în gât în clipa în care am fost ales consilier local. Iar afirmația că ușa dumneavoastră este deschisă pentru oricine, nu doar pentru cei din PNL nu a avut nici măcar un sâmbure de adevăr. Luările mele de poziție,din cadrul Consiliului Local, în legătură cu probleme de maxim interes pentru oraș, s-au lovit, luni la rând, de un  comportament nedemn de funcția pe care o aveți.

S-a ajuns la situația penibilă în care, în clipa în care luam cuvântul, pur și simplu să începeți să mâncați ori să părăsiți sala pentru o țigară… Să nu credeți că mă simt jignit de un astfel de comportament. Nu ați făcut decât să vă jigniți singur și, deopotrivă, să-i jigniți pe albaiulieni!

Știu, domnule Hava, vă sunt antipatic pentru că am o voce critică. Pentru că le-am spus oamenilor că nu aveți o strategie administrativă pe termen lung, pentru că vă lipsește viziunea. V-am supărat fiindcă le-am reamintit, obsesiv, albaiulienilor, că avem un stadion de fotbal în

paragină, că ani de zile și-au dus copiii la cinematograf la Cluj ori la Sibiu. Că mulți investitori fug de Alba Iulia ca dracul de tămâie! Că nu avem o abordare urbanistică serioasă, că o mare din drumurile orașului sunt înglodate în noroi și într-o nebuloasă juridică. Că ați ținut în „beznă”, mai bine de 20 de ani, proiecte importante, pe care alte orașe, multe mai sărace ca al nostru, le-au pus în practică. Că europenii ne dau bani pentru investiții, iar banii orașului îi cheltuim fără chibzuință!

Constat cu amărăciune că, la Alba Iulia, nivelul de viziune și responsabilitate al primăriei, în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, este același cu cel al locatarilor din blocul „Turturica”,recent evacuați.

O administrație locală care nu a izbutit nici măcar să-și intabuleze marile bulevarde și străzi, ca să nu mai vorbim de investiții în rețele de apă, canal sau curent electric, este repetentă la materiile principale! Și câte și mai câte, domnule primar…

Ați reușit să transformați Consiliul Local, dintr-un for legislativ, care ar trebui să impună direcțiile de dezvoltare ale municipiului pe termen scurt, mediu și lung, într-un apendice al voinței dumneavoastră. Știți foarte bine că sunt cazuri în care majoritatea pe care o controlați face doar act de prezență în Consiliu, că votează pe bandă rulantă ceea ce „trebuie” votat

Și că nu există nici o urmă de dezbatere onestă și constructivă în problemele care privesc municipiul.  Am tot sperat, domnule primar, că noi, consilierii, vom fi o echipă, alături de primărie. Că vom fi capabili să depășim complexe, că vom fi dincolo de politică ori de ranchiuna electorală. Aici nu e vorba de Hava sau de Trifu, e vorba doar de dialog, de implicare și de rezultate. De aceea suntem plătiți!

Domnule primar, suntem, pentru numele lui Dumnezeu, în 2017, nu în 1907! De mult timp continuăm să batem aceeași monedă, cu Cetatea. E lăudabil ce s-a făcut, dar trebuie să vedem mai departe, să ne concentrăm pe lucruri durabile,  serioase. Propaganda raportării absorbțieide fonduri europene la hectar nu mai este suficientă pentru oameni. Ea nu ține nici de foame, nici de locuri de muncă, nici de drumuri bune, nici de investiții.Sunteți la al 6-lea mandat! Faceți din acesta, măcar în ceasul al 12-lea, unul de care să fiți mândru! Altfel, vor fi 24 de ani trecuți în CV-ul dumneavoastră, dar irosiți pentru Alba Iulia și cetățenii municipiului.

Am ajuns în Consiliul Local din idealism, convins că pot să le fiu util oamenilor care m-au votat, precum și celor care nu m-au votat. Am încercat și încerc să îmi fac datoria conștiincios și să îmi respect promisiunile făcute oamenilor, dar și să rămân deschis față de cei care îmi cer sprijinul.

Am trecut peste orgolii, peste jigniri, peste momente în care v-ați purtat… cel puțin nepotrivit. Am făcut asta pentru că eu mai cred, sincer, că albaiulienii își doresc o echipă capabilă să ducă orașul înainte. Nu pentru mine sau dumneavoastră, domnule primar, ci pentru generațiile care vin. Eu văd în asta o datorie sfântă, indiferent că vă place sau nu!

Sunt sigur că, în sinea dumneavoastră, mă simpatizați sincer! Cine nu s-ar sătura să tot fie periat zilnic? Cine nu s-ar sătura să i se tot spună că e cel mai bun, cel mai frumos și cel mai competent? Acum, însă, mă aveți și pe mine – independentul care vă arată oglinda orașului, lumea de dincolo și de dincoace de Cetate. Și știu că, în sinea dumneavoastră, îmi dați dreptate.

Ați făcut mult prea puțin în comparație cu cât ați primit din partea albaiulienilor! Atâția amar de ani și atâtea mandate… Dacă ar fi să vă mulțumesc pentru ceva este pentru că, în ultimele luni, puneți în practică, uneori cu o precizie chirurgicală, puncte din agenda mea electorală (dar despre toate acestea vă voi povesti, dumneavoastră și albaiulienilor, cu altă ocazie). Până atunci, ca de la consilier local la primar, vă relansez invitația la un dialog consistent, civilizat și constructiv, în beneficiul fiecărui cetățean al municipiului.

Orașul nu mai are timp pentru noi, domnule primar! Au trecut 28 de ani de la Revoluție și s-a făcut atât de puțin! Pe atunci, în decembrie 89, liceanul Mircea Trifu era în stradă, alături de mii de oameni, iar dumneavoastră, tânărul Mircea Hava, cred că nu aveați idee că, în timp, 24:4=6 MANDATE…

Cu respect, Mircea Trifu,

consilier local independent în Consiliul Local Alba Iulia

 

Publicitate

Politică Administrație

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Publicat

în

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Un număr de 25 de senatori din toate colțurile țării vor veni în vizită în cursul săptămânii viitoare, în județul Alba. La invitația senatorului PSD de Alba, Călin Matieș, aceștia vor veni în județul Alba și vor discuta cu mai mulți producători locali.

„Am reușit să creăm un moment unic, săptămâna viitoare, la invitația mea vor veni 25 de senatori ai României în județul Alba.

Ceea ce făceam până acum și ceea ce o să fac în continuare: să laud oriunde mă duc județul Alba cu bunele, relele trebuie să le rezolvăm aici, în „familie”, dar cu bunele județului Alba, cu producătorii, cu oamenii frumoși fac o publicitate pozitivă oriunde mă duc.

Electrica Furnizare Discount

Povestea cu invitația senatorilor PSD a început, cumva, în luna ianuarie când mi-am început activitatea de senator. Le-am povestit de județul Alba, ce frumos este și ce oameni minunați sunt aici, ce obiective avem și că este cel mai puternic județ în industria alimentară, o mare parte din alimentele din România provin de la noi din județ.

Toți colegii mei din PSD m-au întrebat când organizăm o întâlnire cu producătorii, cu societățile din industria agroalimentară și am reușit să organizăm întâlnirea, aceasta va avea loc săptămâna viitoare.

Va fi o întâlnire de lucru, cu un program extraordinar de aglomerat, nu știu cum o să facem și cum o să le tocmim fiindcă trebuie ca fiecare minut să fie calculat.

O să avem o întâlnire la societatea Transavia cu domnul Popa Ioan, o întâlnire la Jidvei cu domnul Necșulescu Claudiu, precum și alte întâlniri ce încă așteaptă confirmarea.

O să mergem și la un cămin de vârstnici pentru că la 1 octombrie este „Ziua Pensionarului” și pentru că trebuie să îi sărbătorim o să mergem să stăm de vorbă cu aceștia la un cămin din Blaj, deopotrivă mai avem prinsă în program și o întâlnire cu vârstnicii din Alba, precum și cu organizațiile PSD din zonă.

Am încercat în cele trei zile să cuprindem cât mai mult și sper că prezența senatorilor în Alba va crea un plus de valoare, în momentul în care există nevoie de ajutor financiar și îi va determina să susțină județul atunci când vor vedea ce oameni frumoși avem în județ și au să ofere susținerea lor necondiționată.

Printre cei ce vor fi prezenți la Alba se regăsesc: Radu Oprea, Romașcanu Lucian, Robert Cazanciuc, Cătălin Zamfir, Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, în măsura în care agenda le permite. Vor fi oameni deosebiți și oameni frumoși din PSD.”, a declarat senatorul Călin Matieș, la conferința de presă organizată astăzi, la sediul PSD Alba.

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Publicat

în

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a stabilit, împreună cu echipa sa de susținători, persoanele care vor fi propuse pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv la alegerile de la Consiliul Național. Conform surselor adevărul.ro, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL vor fi Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode. De asemenea, deputatul de Alba, Florin Roman, se află în lista vicepreședinților.

Secretarul general al PNL va fi Dan Vîlceanu, în timp ce prim-vicepreşedinţii propuşi de echipa Cîţu sunt Iulian Dumitrescu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Pe lista de vicepreşedinţi sunt: Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu (vicepreşedinte Economie), Mircea Fechet (vicepreşedinte Mediu), Florin Roman (vicepreşedinte Administraţie), Monica Anisie (vicepreşedinte Români de Pretutindeni), Alina Ghorghiu (vicepreşedinte Grupuri vulnerabile si minoritaţi), Adrian Cozma (vicepreşedinte Tineret şi Sport), Ionel Bogdan, Nelu Tătaru, Ciprian Dobre, Marcel Vela,Gigel Ştirbu, Silviu Coşa şi Hubert Thuma, potrivit surselor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare