Rămâi conectat

Ştirea zilei

Şcolile din Alba Iulia, Sebeş, Cugir şi Blaj, în pătratul câştigătorilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia a găzduit etapa judeţeană a olimpiadei şcolare la matematică pentru ciclurile gimnazial şi liceal, care a reunit sute de elevi pasionaţi de disciplina cifrelor, ne-a informat prof. Rodica Marinescu, directorul şcolii-gazdă. La ciclul liceal componenţa podiumului de premiere a fost stabilită de o jumătate de punct, iar la clasele terminale de liceu câştigătorul a fost decis tot de o jumătate de punct. Trebuie remarcate în mod deosebit rezultatele obţinute de elevii şcolilor din Valea Lungă, Bucerdea Grânoasă şi Sălciua, iar la nivel liceal, de cei ai grupului şcolar din Abrud. Iată rezultatele: Gimnaziu: lclasa a V-a: 1. Horea Bâlc – Şcoala „Ovidiu Hulea” Aiud, 2. Marius Tutulea – Şcoala „Ion Bianu” Valea Lungă, 3. Lucian Dragoş – Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj, Nariţa Mihaela – Şcoala Câmpeni, Dan Pamfiloiu – Colegiul Naţional „Luician Blaga” Sebeş, lclasa a VI-a: 1. Sergiu Megieşan – Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj, Alin Scarlat, 2. Doriana Grozav – ambii Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Mihaela Ioani – Şcoala nr. 3 Cugir, 3. Alexandra Bunea – Şcoala Sălciua, Paul Filip – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Luisa Manea – Şcoala „Singidava” Cugir, Andreea Monea – Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia, lclasa a VII-a: 1. Diana Ştefan, 2. Adrian Moldovan – ambii Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, 3. Vasile Sevestrean – Şcoala „Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă, lclasa a VIII-a: 1. Alina Voloşeniuc – Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia, 2. Mihai Jugariu – Şcoala „Singidava” Cugir, 3. Paul Trif – Şcoala nr. 3 Cugir, Liceu: lclasa a IX-a: 1. Valentin Breaz – Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, 2. Daniela Stanciu, 3. Narcisa Cârmaci -ambele de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş lclasa a X-a: 1. Călina Beldean –  Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, 2. Ileana Dan – Colegiul Naţional „HCC”, 3. Mircea Todescu – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, lclasa a XI-a: Vlad Hărpian – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, 2 Andreea Popescu – Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia, 3. Nicolae Popescu – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, lclasa a XII-a: 1. Rareş Teodorescu, 2. Iulia Todică – ambii Colegiul Naţional „HCC”, 3. Cătălin Stan – Grupul Şcolar „HCC” Abrud. Felicitări merită şi elevii care au obţinut menţiuni, aflaţi la numai un punct de podium!
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Fiii satului s-au întors după 20 ani la Tărtăria, localitatea unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Fiii satului s-au întors după 20 ani la Tărtăria, localitatea unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume

După 20 de ani, fiii satului Tărtăria, localitatea din județul Alba unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume, s-au întors în satul natal, cu dor și drag de meleagurile natale, dar și cu bucurie și emoția reântâlnirii.

La eveniment au participat atât reprezentanți din administrația locală, cât și județeană. Au fost prezenți Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, Nicolae Albu, Prefectul județului Alba, deputatul Florin Roman, Visarion Hăprian, primarul comunei Daia Română, dar și  Ghiță Ninuț, viceprimarul comunei Săliștea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sărbătoarea a început sâmbătă, 23 septembrie 2023 de la ora 17.00, în curtea școlii cu discotecă în aer liber și un pahar de vorbă la cort.

Duminică 24 septembrie 2023 de la ora 11,30 la monumentul eroilor din Tărtăria s-a ținut o slujbă religioasă urmată de cântece patriotice interpretate de fanfara județului Alba, urmată de acordarea de distincții și titlul de cetățean de onoare al comunei Săliștea.

Au primit premii de excelență profesor Adriana Bota, educatoare Liana Muntean, asistent medical Zoica Munteanu, preot Gheorghe Marin, profesor Nicolae Muntean, fostul primar al comunei Săliștea Ioan Muntean, inginer agronom Nicolae Sântea. Profesorul Ioan Ursu a primit distincția de cetățean de onoare al comunei Săliștea.

A urmat un spectacol folcloric susținut de ansambluri și interpreți de muzică populară, iar ziua se va termina cu un foc de artificii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Tânăr de 23 de ani, din Sebeș, cercetat de polițiști: Ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr de 23 de ani, din Sebeș, este cercetat de polițiști după ce ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 20.40, în timp ce acționau pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, polițiștii rutieri din Sebeș au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un tânăr de 23 de ani, din Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba Iulia a prădat un magazin din oraș, în două nopți și a sustras mai multe bunuri: A fost reținut pentru furt calificat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Alba Iulia a prădat un magazin din oraș, în două nopți și a sustras mai multe bunuri. A fost reținut de polițiști pentru furt calificat.

La data de 22 septembrie 2023, polițiștii de investigații criminale din carul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat un tânăr de 26 de ani, din municipiul Alba Iulia, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în seara zilei de 12 septembrie 2023, ar fi pătruns, prin efracție, în interiorul unei societăți comerciale din Alba Iulia, iar din interiorul acesteia ar fi sustras un monitor, un telefon mobil și cheile de la garajul situat în spatele clădirii.

Ulterior, în seara zilei 17 septembrie, tânărul ar fi pătruns, din nou, în incinta aceleiași societăți comerciale, fără a sustrage bunuri.

Pentru documentarea activității sale infracționale, polițiștii i-au percheziționat domiciliul. Ulterior, acesta a fost reținut, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii sale activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare