Rămâi conectat

Politică Administrație

Școlile de șoferi din Alba au scăpat fără amenzi în urma controalelor ITM. Vezi ce măsuri au dispus inspectoriii!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Școlile de șoferi din județul Alba respectă legea și proprii angajați. Cel puțin aceasta reiese în urma controalelor efectuate de către Inspectoratul Județean de Muncă în perioada 4 iulie – 31 iulie.

Nu la fel de puse la punct au fost unitățile verificate de ITM în alte județe. La Sibiu, de exemplu, în urma controalelor au fost dispuse 25 de sanctiuni contraventionale constand in 20 avertismente si 5 amenzi in valoare de 6.500 lei.

Potrivit instituției de control, în Alba au fost verificate 8 unități – școli de șoferi, care au împreună 118 angajați, din care 52 sunt femei. Niciuna dintre aceste societăți nu a primit vreo sancțiune, însă inspectorii ITM au dispus un număr de 9 măsuri față de care agenții economici trebuie să se conformeze în perioada următoare.

Cele mai importante dintre măsurile dispuse către angajatori:

-să conducă la zi evidența orelor de muncă suplimentară și a orelor de noapte a angajaților

-comunicarea deciziilor de încetare a contractelor individuale de muncă în termenul legal, către salariați

-corectarea termenului în care măsurile și sancțiunile aplicate de ITM pot fi contestate la instanța judecătorească la 45 de zile (n.a. de la 30 de zile cât prevedea înainte legea).

Controlale efectuate la nivelul județului Alba fac parte din Campania nationala privind respectarea prevederilor legale referitoare la incheierea si executarea contractelor individuale de munca, a timpului de munca si de odihna in cadrul scolilor de conducere (pilotaj) pentru profesorii de legislatie auto si instructorii auto.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea