Rămâi conectat

Actualitate

Școala de Vară la Casa Forum din Alba Iulia. 25 de tineri pun ”țara la cale” împreună cu artiști talentați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de o săptămână, din 8 până în 13 iulie, asociația Forum Apulum organizează la sediul Casei Forum din Alba Iulia a doua ediție a Școlii de Vară.

În fiecare zi, 25 de tineri adolescenți din toată țara au ocazia să cunoască câte un artist talentat și să pună ”țara la cale” prin discuții și creații pe care le realizează împreună.

Programul evenimentului este următorul:
luni – Atelier în cartier cu Mugur Călinescu și Ana Kun;
marți – Atelier de desen cu Cristina Frei;
miercuri – Emilian Mocanu;
joi – „… și al identității naționale” cu Monotremu;
vineri – „Atelier de dat cu pumnul în masă” cu Paul Mureșan;
sâmbătă – O zi cu Oana Barbonie.

Participarea tinerilor la Școala de Vară este gratuită. Proiectul este finanțat prin Start ONG, un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500 000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

”Anul trecut am prins gustul acestei experiențe, după ce timp de trei luni am transformat sediul nostru în spațiu de discuții libere, proiecții de filme, scriere creativă, fotografie și ilustrații, pe scurt, o școală de viață împreună cu jurnalista Elena Stancu, fotograful Cosmin Bumbuț și artistul George Roșu. Creațiile de atunci au ajuns în paginile publicației Dilema veche și pe Școala9.ro. Nu e nevoie ca participanții să fie artiști sau să creadă că sunt talentați la desen, ci doar să se simtă creativi. Și deschiși la lucruri noi. Școala de vară liberă e în primul rând o experiență de viață”, transmit reprezentanții Forum Apulum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea