Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Şcoala Altfel, la „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia. Elevii, informaţi despre sistemul juridic şi pericolul consumului de droguri

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Agarbiceanu Scoala Altfel În cadrul Săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun!” elevii de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia au avut ocazia să ia parte la două activităţi deosebite. Este vorba despre o lecţie de educaţie juridică oferită chiar de către procurori din Alba şi o informare privind pericolul consumului de droguri. Aceştia au aflat cum „să-şi trăiască viaţa fără a o distruge” de la reprezentanţi ai C.P.E.C.A Alba.

Sub genericul „Trăiește-ți viața, nu o distruge!” marţi, 9 aprilie, în parteneriat cu C.P.E.C.A Alba a început proiectul local de prevenire a consumului de alcool și tutun, adresat elevilor de gimnaziu care se va finaliza în 30 iunie 2014.

Coordonatorul proiectului, dr. Mihaela  Sava medic C.P.E.C.A Alba, a prezentat cadrelor didactice și elevilor din clasele V-VI materiale de informare privind pericolul consumului de droguri (alcool și tutun),  acţiune urmată de o dezbatere pe această temă.

Tot în această săptămână, clasele a VIII-a  împreună cu profesorii diriginți au participat la o oră de educaţie juridică extrem de interesantă susţinută de procurorii Anca Frăcea și  Eugen Fulop de la Curtea de Apel Alba, care le-au făcut o prezentare generală a sistemului judiciar din România .

Ion Agarbiceanu Scoala Altfel 1Activitatea  s-a desfăşurat interactiv, elevii punând întrebări despre tot ceea ce presupun  meseriile din domeniul juridic, despre termenii „civil” şi „ penal”, precum şi despre drepturile şi obligaţiile tinerilor.

„Elevii au fost extrem de încântaţi de explicaţiile primite, de exemplele concrete care i-au făcut să înţeleagă importanţa legilor pentru bunul mers al unei societăţi moderne şi şi-au exprimat dorinţa de a mai participa la astfel de întâlniri considerându-le extrem de utile”, a transmis prof. Mariana Salomia Maierescu, directorul şcolii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea