Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Schiorul Andrei Tanţoş (CSŞ Cîmpeni) – campion naţional şi prezent la Mondiale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Schiorul Andrei Tanţoş, legitimat la CSŞ Cîmpeni şi elev în clasa a XII-a a Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud a avut un început de an încărcat de realizări. Component al lotului naţional de juniori, Andrei a devenit recent campion naţional, câştigând titlul în proba de slalom uriaş. Tot la întrecerea de la Azuga, competitorul din Munţii Apuseni s-a mai clasat de două ori pe podium la juniori, respectiv locul al doilea la combinată alpină şi poziţia a 3-a la super combinată.
Pregătit de tatăl său Tiberiu Tanţoş, talentatul schior a izbutit rezultate bune la cea mai importantă competiţie de schi din România, de la Azuga şi la secţiunea seniorilor: locurile patru la slalom uriaş şi super combinată.
Tot în luna martie, Andrei Tanţoş a participat, pentru a doua oară în carieră, la Campionatele Mondiale de Schi pentru juniori. La Roccaraso, în Italia, moţul a terminat pe locul 54 la slalom şi pe poziţia a 71-a la Super G. Pe lângă un alt titlu cucerit în 2012 (campion naţional la întrecerea cluburilor sportive şcolare de la Baia Sprie) şi un loc 4 la Cupa Balcanică, Andrei Tanţoş ce a împlinit 19 ani în 15 martie este unul dintre cei mai promiţători practicanţi ai acestui sport din ţară. Multiplu medaliat la campionatele naţionale de juniori, acesta are în palmares şi participări meritorii la competiţii din străinătate, în acest an bifând concursuri la Strbske Pleso (Slovacia), Bialka Tatrzanska (Polonia), Kanjska Gora şi Skofja Loka (Slovenia), Turnau şi St. Anton (Austria) sau Pozza di Fassa (Italia).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea