// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Schioarea Raluca Ciocănel (CSŞ Blaj) intră în istoria sportului din Alba! Sportiva numărul unu a judeţului se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice din 2018

Schioarea Raluca Ciocănel (CSŞ Blaj), desemnată luna trecută sportiva numărul unu a judeţului Alba în 2017, se pregăteşte intens pentru cel mai important moment al carierei: prezenţa la Jocurile Olimpice din 2018, la PyeongChang, în Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie. Loturile olimpice ale României la sporturile de iarnă au intrat pe ultima sută de metri a antrenamentelor înaintea acestui eveniment de seamă. Inclusă în echipa olimpică de schi alpin a ţării noastre, împreună cu antrenorul Tiberiu Tanţoş (din Abrud), sub comanda căruia se află de aproape 3 ani, competitoarea în vârstă de 21 de ani realizează o premieră istorică pentru sportul din Alba, fiind primul reprezentant al judeţului în arena olimpică a sporturilor de iarnă.

Această participare la Jocurile Olimpic este un eveniment unic în viața fiecărui sportiv, dorit de fiecare performer și așteptat de o lume întreagă.  A mai rămas o lună până la startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018, un eveniment grandios care va aduna 95 de țări cu 50.000 de participanți care vor lua parte la 102 întreceri, în  15 discipline diferite.

*Concursuri în Austria, Germania, Italia şi Liechtenstein

În perioada Sărbătorilor de iarnă Raluca s-a aflat în Austria pentru a-și consolida pregătirea dar și pentru a participa la curse, încercând să își asigure o poziție cât mai favorabilă la Jocurile Olimpice. În 20 decembrie a participat în Austria la Leogang la o cursă de slalom clasându-se pe locul 9, obținând 56.72 puncte, iar mai apoi a concurat tot în Austria la Seefeld (26-27 decembrie), în probele de slalom, terminând pe locul 5 (a strâns 53.82 puncte) și un loc 3 (44.70 puncte). Anul 2018 a debutat cu o cursă de Cupa Europei (4 ianuarie), în Germania la Bad Wiessee, terminând, la slalom, pe locul 16 şi adunând 55.83 puncte. În luna care precede Jocurile Olimpice programul Ralucăi Ciocănel este unul foarte încărcat: curse în Italia la Vipiteno (6-9 ianuarie), apoi revine în Austria la Gaal (10-12 ianuarie) – pentru alte două concursuri, pregătire şi refacere la Seefeld (Aiustria) între 13 şi 16 ianuarie, din nou concursuri la Malbun în Liechtenstein (17-19 ianuarie) şi Germania, la Lahberg-Arber (20-22 ianuarie). Revenirea în ţară este prevăzută luni, 22 ianuarie, iar plecarea în Coreea de Sud va avea loc în ultimele zile din luna ianuarie.

Dan HENEGAR