Rămâi conectat

Ştirea zilei

Scandal la un liceu din Cugir. Se cere demisia directorului pentru că ar fi folosit elevi în acțiuni electorale

Ziarul Unirea

Publicat

în

scandal liceu Cugir elevi campanie electorala (1)Liberalul Dan Cherecheș, fost inspector școlar în cadrul ISJ Alba, în prezent cadru didactic la Colegiul “I.D. Lăzărescu” din Cugir, a adus acuzații grave, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la adresa lui Alexandru Micaciu – directorul liceului din Cugir, a lui Ionut Iancu – consilier educațional în cadrul aceleeași instituții de învățământ și a lui Adrian Păștină – directorul executiv al Direcției Județene pentru Tineret și Sport (DJTS) Alba.

Acesta susține că cei trei sunt responsabili de implicarea unui număr de 15 elevi în campania electorală pentru prezidențiale, în timpul orelor de curs.

Situația la care face referire Dan Cherecheș s-a petrecut în data a de 31 octombrie, în ultima zi de campanie electorală din turul doi al alegerilor prezidențiale, când la Cugir a fost organizată vizita europarlamentarului PSD, Victor Negrescu. Pentru această acțiune, organizatorii de la PSD ar fi mobilizat mai mulți elevi, cu complicitatea șefilor unor instituții publice.

scandal liceu Cugir campanie electorala (3)Astfel, în baza unui  document, care în opnia liberalului este fals și nu are nicio valoare juridică, directorul executiv al DJTS Alba solicita Colegiului “I.D. Lăzărescu” din Cugir scutirea de la cursuri pentru 15 elevi minori (clasa a IX-A și a X-a), pentru ca aceștia să participe la un seminar cu tema “Cunoaștere și implicare”. Un eveniment, de altfel, care, susține Cherecheș, nu ar fi avut loc în oraș în acea zi, pe motv că niciuna dintre locațiile ce ar fi putut să găzduiască manifestarea științifică nu știa despre acest lucru.

Documentul transmis de DJTS Alba către liceul din Cugir (FOTO) nu respectă normele metodologice în vigoare (ordin de ministru Pricopie) și nu este vizat de ISJ Alba.

scandal liceu Cugir elevi campanie electorala (2)În cunoștință de cauză, Alexandru Micaciu, directorul Colegiul “I.D. Lăzărescu” și Ionut Iancu, consilier educațional în cadrul liceului, au aprobat și semnat documentul, permițând elevilor minori să participe, în timpul oreler de curs, la acțiunea politică organizată de PSD pe străzile din orașul Cugir.

Pentru își susține acuzațiile a prezentat foto-copii la solicitarea transmisă de DJTS Alba, respectiv la documentul eliberat de conducerea liceului prin care un număr de 15 elevi sunt scutiți de la ore pentru a participa la seminarul despre “Cunoaștere și implicare”. Dan Cherecheș face trimitere la fotografiile publicate în ziarulunirea.ro. de către corespondentul cotidianului din orașul Cugir, în care aceștia apar îmbrăcați în haine inscripționate cu PSD și materiale de campanie.

“Sperăm că ISJ Alba se va autoseziza în urma prezentării acestor probe de necontestat, care demonstrează implicarea unor directori de instituții publice în folosirea elevilor, în timpul orelor, într-o acțiune electorală și îi va demite din funcții, pentru că au încălcat legea (articolul 7 din Legea Educației Naționale).

Vom solicita organelor abilitate o anchetă în acest caz, pentru a se lua măsurile legale ce se impun iar cei care se fac vinovați să răspundă”, a conchis Dan Cherecheș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea