Rămâi conectat

Economie

Sătul să lucreze cu amatori, un patron din Alba Iulia își va califica singur viitorii angajați

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Călin Pădurean investește peste 200.000 de euro într-o unitate de practică pentru tinerii care doresc să lucreze în construcții

padureanCălin Pădurean, managerul unei firme de construcții din Alba Iulia, are încă din anul 2008 mari dificultăți în angajarea de personal calificat, descoperind de cele mai multe ori, cu ocazia interviurilor de recrutare de personal, că solicitanții unui loc de muncă în construcții știu să lucreze mai mult ”după ureche”.

În consecință, acesta a luat decizia să schimbe ceva, măcar în acest domeniu unde există mare nevoie de mână de lucru, astfel că își va construi propria unitate de practică, unde tinerii care doresc să lucreze în construcții vor învăța meserie, vor primi un certificat de calificare și, în funcție de rezultatele obținute, vor beneficia de un loc de muncă asigurat pe o durată de cel puțin 5 ani.

În acest scop, Călin Pădurean a concesionat deja un teren de 1035 mp, situat la ieșire din Alba Iulia spre Drâmbar, unde va construi o clădire ce va adăposti două ateliere de lucru dotate cu toate uneltele necesare pentru învățarea meseriilor de zidar, fierar-betonist, dulgher, instalator etc.

După finalizarea construcției firma va încheia un parteneriat cu un ONG abilitat să organizeze cursuri și să certifice, prin documente recunoscute atât în țară cât și în străinătate, calificarea în respectivele meserii.

Potrivit constructorului, investiția este estimată la peste 200.000 de euro – o sumă deloc de neglijat având în vedere că este vorba de fonduri private, însă extrem de bine cheltuită în perspectiva dezvoltării firmei pe care o deține, conștient fiind că nu se pot oferi și garanta lucrări de înaltă calitate decât cu angajați foarte bine calificați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE

Unirea Ziarul

Publicat

în

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE Rata anuală a inflaţiei în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea