Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Șase elevi olimpici din Sebeș premiați în cadrul programului “Bursa de Excelență Kronospan”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți elevi olimpici din municipiul Sebeș au fost premiați de compania Ktonospan pentru performanțele înregistrate la învățătură.

Kronospan_ziaua portilor deschise 2015 (78)comunicat de presă: Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, a premiat șase dintre cei nouă elevi olimpici de anul acesta, în cadrul unei ceremonii festive desfășurate la finalul săptămânii trecute.
În cadrul celei de-a VII-a ediții a programului “Bursa de Excelență Kronospan” compania acordă 9 burse ce susțin performanța elevilor din Sebeș,  un număr aproape dublu față de anii precedenți. Primii șase premianți care și-au primit deja diplomele aparțin Colegiului Lucian Blaga și Școlii Gimnaziale Petrești.
“Mă bucură mult faptul că firma Kronospan sprijină educația și investește în pregătirea elevilor din Sebeș. Este un stimulent real pentru noi, cei care ne aflăm azi la început de drum”, a spus Mucenicu Amina, de la Colegiul Lucian Blaga
“Promovarea tinerilor cu performanțe școlare este un demers lăudabil. Pentru mine este al doilea an când primesc această bursă și vreau să-mi exprim încă o dată recunoștința față de compania Kronospan pentru ceea ce face pentru tinerii din Sebeș”, a declarat Toma Larisa, de la Colegiul Lucian Blaga.
“Sunt foarte fericit ca sunt unul dintre elevii premiați cu bursa Kronospan și multumesc acestei companii care investește în noi”, a spus Durcau Valentin, de la Școala Gimnazială Petrești.
“A fost o ceremonie  emoționantă. Ne bucurăm să constatăm că demersurile noastre au un impact semnificativ în rândul elevilor. Recunoașterea și încurajarea performanțelor școlare ale tinerilor sunt unele dintre preocupările noastre principale din ultima decadă. Avem convingerea că investiția în educație este una dintre cele mai importante pentru comunitate, iar tinerii din Sebeș merită toată încrederea și susținerea noastră”, declară Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș și președintele Fundației Kronospan.
Cei șase elevi premiați sunt:
Mucenicu Amina Tania, elev în clasa a IX-a la Colegiul Lucian Blaga, premiul I la Olimpiada de Limba Germană, etapa națională și etapa județeană.
Toma Larissa, elev în clasa a IX-a la Colegiul Lucian Blaga, premiul I la Olimpiada de Limba Germană, etapa județeană și premiul II, la etapa națională.
Ekart Patricia Casiana, elev în clasa a XII-a la Colegiul Lucian Blaga, locul I la Olimpiada de Limbă Engleză, etapa județeană și mențiune la etapa națională.
Crintea Miruna, elev în clasa a XI-a la Colegiul Lucian Blaga, locul I la Olimpiada de Matematică, etapa județeană și calificare la etapa națională.
Puțan Silviu Dan, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Lucian Blaga, locul I la Olimpiada de Chimie, etapa județeană și mențiune specială la etapa națională; locul I la Științe pentru juniori, etapa județeană.
Durcău Valentin, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Petrești, locul I la Olimpiada de Geografie – etapa județeană și premiu special – la etapa națională.
Ceilalți câștigători ai Bursei de Excelență Kronospan vor fi premiați vineri, 19 iunie și vineri, 26 iunie.
Anul acesta, 33 de elevi din Sebeș au participat la olimpiade școlare, atât în faza județeană, cât și în faza națională și s-au întors cu rezultate deosebite: 5 premii I, 4 premii II, 3 premii III. O performanță demnă de menționat au obținut și echipa de handbal junioare II – locul III la Turneul Semifinal și echipele de juniori A și B ale LPS Sebeș, care au ocupat locurile 5 și 4 B în Campionatul Republican de Fotbal.
Până acum, mii de copii din Sebeș și localitățile învecinate au beneficiat de ajutorul companiei, dintre aceștia, câteva sute doar anul trecut. Printre orașele și localitățile beneficiare se numără: Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Teiuș, Blaj, Cut, Abrud, Ocna Mureș, Deva, Sibiu, Brașov, Gârbova, Petrești, Ighiu, Meteș, Spring, Sincel, Săsciori, Livezile, Gâlda de Jos, Stremt.
Kronospan va continua și în anii următori programul de burse și susținere a sistemului de învățământ local, pe toate nivelurile – grădinițe, școli gimnaziale și licee.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Când stațiile de monitorizare din județul Alba n-au fost stricate, măsurătorile au arătat că locuitorii au respirat un aer nepoluat, conform unui STAS din… 1987!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Când stațiile de monitorizare din județul Alba n-au fost stricate, măsurătorile au arătat că locuitorii au respirat un aer nepoluat, conform unui STAS din… 1987! Într-un raport privind activitatea pe anul 2023, Agenția pentru Protecția Mediului Alba a prezentat Colegiului Prefectural în ședința din 24 aprilie calitatea factorilor de mediu în judeţul Alba în cursul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea