Rămâi conectat

Economie

Șase companii din Rusia, Europa şi America de Nord au depus oferte pentru Cuprumin

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului, că au fost primite oferte din partea a şase investitori pentru Cuprumin.

La Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie am primit şase oferte pentru Cuprumin din partea unora dintre cele mai mari companii din domeniu. Este vorba despre investitori din Rusia, Europa şi America de Nord. Nu va fi privatizare, ci un parteneriat. Compania va investi şi va avea o parte din producţie pentru o anumită perioadă”, a afirmat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a mai declarat că în aceste zile, după întrunirea condițiilor de organizare internă, se va stabili cine este consultantul care va oferi din punct de vedere tehnic, legal și financiar soluția pentru caietul de sarcini.

De ce avem nevoie de toate cele trei componente juridic, financiar și tehnic? Juridic, pentru că am moștenit de la Cuprumin o situație litigioasă destul de delicată, cu firma Energomineral care solicită o despăgubire de 78 de milioane de lei și cu firma Roman Cooper care solicită returnarea unei garanții la contractul eșuat de privatizare. Din punct de vedere tehnic, pentru că trebuie evaluate necesitățile de modernizare, cele de mediu și cele de descoperta și din punct de vedere financiar pentru că trebuie evaluate toate aceste lucruri. Noi, în caietul de sarcini pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare, după ce am primit scrisorile de intenție, vom solicita ca termenul de efectuare a acestui raport tehnico-juridico-financiar să fie realizat în interiorul lunii iunie, astfel încât să fie îndeplinite condițiile cu care ne-am angajat în fața guvernului”, a mai spus VarujanVosganian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

CN ROMARM SA București – Filiala Societatea UZINA MECANICĂ CUGIR SA: Anunț public privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

21 februarie 2024: Anunț public privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului C.N. ROMARM S.A. București – Filiala Societatea UZINA MECANICĂ CUGIR S.A. anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “SISTEM DE PRODUCERE A […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea