Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Sărbătorile de Paşti au fost marcate din nou de preţurile crescute

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paştele şi alte sărbători ar fi trebuit să ne aducă pacea sufletească şi bucuria de a fi alături de cei dragi. Ca în orice familie, toate acestea vin cu tradiţia şi dorinţa de a pune ceva pe masă, de a „simţi” că e sărbătoare, de a respecta aşa cum se cuvine datina. Din păcate, în timpuri grele ca acestea, banii sunt mai puţini, posibilităţile sunt mai mici şi fiecare a încercat să se descurce pentru a putea pune un miel, ouă şi nişte verdeţuri de primăvară pe masă. A proliferat în ultima vreme însă o tagmă a celor care, tocmai şi pe timp de criză, vor să spolieze oamenii, să profite de pe urma puţinului lor. Aceştia sunt vânzătorii din pieţe, o problemă eternă în România, dar şi aici în Alba Iulia. Preţurile au crescut astronomic înainte de Sărbătorile Pascale şi mulţi dintre oameni au rămas cu masa goală.
Nimeni nu ia atitudine faţă de aceşti falşi „producători”. De fapt, nici nu e vorba de producători, ci de nişte speculanţi, vânzători care mută marfa dintr-o parte în alta şi îşi pun adaos, profit, mult peste limita bunului simţ. Problema e că producătorii reali, cei care ar putea să vină să-şi vândă marfa la preţuri normale … nu sunt lăsaţi, sunt opriţi să vândă.
E o problemă dintotdeauna în pieţele din Alba Iulia şi din România. Şi nimeni nu intervine, fie autorităţi locale, fie controalele de stat. Nimeni nu face posibil ca mafia să nu mai ţină producătorii adevăraţi la distanţă de pieţe, să îi împiedice să vândă. Nu numai preţul are de suferit dar şi produsele vândute suferă în privinţa calităţii. Ajungem să mâncăm legume care nu au gust sau carne îndoielnică.
Nimeni nu ia măsuri ca traficul de legume de import să nu mai monopolizeze cu forţa pieţele în detrimentul celor produse de ţăranii români. E o realitate că nimeni nu mai poate intra în pieţe din cauza acestor speculanţi. Ei impun cu forţa ce se vinde şi ce nu se vinde. Iar noi plătim mai mult şi mâncăm mai prost.
Simone ALBANI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea