Sărbătoarea Mierii 2019, la Blaj, în 22-24 martie: Cel mai mare târg apicol din România a ajuns la cea de a 12-a ediție. PROGRAMUL manifestării
Sărbătoarea Mierii 2019, la Blaj, în 22-24 martie: Cel mai mare târg apicol din România a ajuns la cea de a 12-a ediție. PROGRAMUL manifestării
Cel mai mare târg apicol din România a ajuns la cea de a 12-a ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 martie 2019 la Blaj, județul Alba, acolo unde se află unul dintre cei mai mari producători de miere de pe piața locală.
Sărbătoarea mierii este organizată în fiecare an de Apidava din Blaj, firma care a ajuns să fie un ambasador al României în străinătate.
Adevărată “vestitoare” a primăverii – “Sărbătoarea Mierii” -, se desfăşoară la finalul lunii martie la Blaj. Târgul deschide seria de evenimente în aer liber, care se desfășoară în acest an în “Mica Romă”.
Evenimentul apicol va găzdui anul acesta și Conferința Internațională BeeCome, la care și-au anunțat prezența specialiști din 6 state.
„Evenimentul are ca scop principal atât promovarea produselor apicole de calitate în rândul consumatorilor români, cât și oferirea de informații apicultorilor, o ramură importantă a agriculturii din România, prin sesiunea de comunicări/conferințe din cadrul târgului, dar și pentru a face schimburi de experiență cu Asociații Apicole din alte țări europene”, anunță reprezentenții companiei Apidava.
Secțiunea de Business va avea loc în ziua de Sâmbată, între orele 15:00-17:00, iar firmele românești vor avea șansa de a descoperi noi oportunități de colaborare cu companii din alte state europene sau din țări precum Israel și Japonia.
Astfel, la eveniment vor fi prezenti 50 de reprezentanți ai celor mai importante companii ambalatoare de miere din Europa (Polonia, Franța, România, Germania, Spania, Israel, Ukraina, Moldova, Serbia, Italia, Grecia) pentru a discuta problemele și oportunitățile pieței internaționale a mierii.
La eveniment și-au anunțat deja prezența eurodeputatul Daciana Sârbu, deputatul Adrian Oros, prorector al USAMV CLUJ și Vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, și
actorul Dorel Vișan – apicultor din pasiune.
Programul detaliat la conferințelor:
Vineri, 22 martie:
12:30 Briefing pentru presă – Informare cu privire la desfășurarea evenimentului pentru presă și invitați care vor lua cuvântul, cu degustare de produse apicole românești – în foaierul din dreapta Sălii de Conferințe.
13:15 Cuvânt de deschidere organizatori – Prezentare lectori și invitați speciali în incinta Palatului Culturii.
13:50 Moment special – SALVAȚI ALBINELE, SALVAȚI HRANA DE MÂINE A COPIIILOR VOȘTRI
14:00 Walter Haefeker – Agricultura digitală, cu respect pentru albine
15:00 Cindy Adolphe – Abinele și pesticidele din viata lor
15:45 Frank Aletru – Evaluarea toxicității pesticidelor pentru albinele
16:30 Bogdan Iordache – Prezentare Comerciala “Provocări și tehnologie în apicultura modernă – Apicultor fondator al aplicației Apiary book”
17:00 Etienne Bruneau și Gilles Lanio – Situația actuală a Apiculturii în Europa și noii prădători (Vespa Velutina) prezenți deja în mare parte din EU
17:45 Huw Evans, Andrés Salazar – Bee Life Concluziile proiectului Iobee
18:30 Discuții la masă rotundă – Soluții privind pesticidele și albinele în UE
SAMBATA: 23.03.2019
10:00 Peter Bross – Situația actuală a pieței produselor apicole
10:45 Etienne Bruneau – Falsificarea produselor apicole
11:30 Anna Gajda – Poland Nosema o problema de ieri și de azi
12:15 Fani Hadjina – Conservarea raselor locale de albine
13:00 Prof. Dr. Daniel Cristian Popovici – Nutriţia albinei fără a adultera calitatea mierii
13:35 Jurgen Brausse – Toleranța la Varroa (VSH), vitalitatea și posibilitatea de a crea colonii personalizate – Proiect Pool ”HOSIMET”
14:00 Karl Koch – Materiale noi pentru apicultori
14:45 Manabu Kato – reprezentant Yamada – Optimizarea producției de lăptișor de matcă
15:30 Paleolog Jerzy – Reproducere prin inseminare instrumentală
16:15 Bratu Cristian – Reproducerea asistată la albină. Influența factorului temperatură asupra ratei de succes în tehnica inseminării instrumentale
16:45 Etienne Bruneau – Apicultura naturală
17:30 Henri Clement – Albina ca și simbol al calității mediului în care trăiește
18:15 Discuții la masa rotund[ „Care e viitorul apiculturii în Europa?”
DUMINICA: 24.03.2019
10:30 Alina Varadi – Utilizarea produselor apicole de către apicultori Api-Nutritia (produsele apicole ca și alimente).
11:00 Orodan Leucian Mihaela – Alergia la produsele apicole
11:30 Janos Komendy Racz Primul ajutor în stupina și trusa de urgență a apicultorului
12:00 Mateescu Cristina – Beneficii și riscuri – ca urmare a găsirii pesticidelor și insecticidelor în produsele apicole
12:30 Ștefan Stângaciu – 10 afecțiuni care se previn și tratează ușor cu produse apicole
13:00 Concluzii -Întrebari și răspunsuri.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Bucur Vasile, președintele AJVPS Alba, exclus din rândul membrilor de Consiliul Director: Care sunt motivele
Bucur Vasile, președintele AJVPS Alba, exclus din rândul membrilor de Consiliul Director: Care sunt motivele Consiliul Director al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi ( A.J.V.P.S. ) Alba s-a întrunit în ședință extraordinară, în data de 7 noiembrie 2024, atunci când a hotărât excluderea președintelui Bucur Vasile din rândul membrilor. Citește și: FOTO Balul […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-0)! „Alb-negrii” s-au împiedicat în derby „de Alba”, ratând primul loc
-
Actualitate3 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii12 ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate2 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?