Rămâi conectat

Societate

Sărbătoare și pentru cei mai săraci, cu sprijinul Caritas Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe lângă programele anuale obișnuite, în așteptarea sărbătorilor Caritas Alba Iulia acordă o deosebită atenție familiilor nevoiașe, persoanelor vârstnice rămase singure, organizând pentru acestea programe cu ocazia festivităților ce se desfășoară peste tot în Transilvania. Într-un astfel de moment nu poate fi uitat obiceiul cadourilor.

Încă din octombrie ne-am gândit la acest lucru și am organizat acțiunea ”Un milion de stele pentru cei săraci”. La apelul nostru, în cele 15 localități s-au adunat mii de oameni care au donat bani pentru ajutorarea persoanelor defavorizate. În cadrul acțiunii s-au strâns 35.407 de lei, din care am pregătit pachete de alimente (făină, ulei, zahăr, orez, conserve de carne și pateu, produse de patiserie și dulciuri), care au fost împărțite la aproximativ 600 de familii și persoane vârstnice, beneficiari ai organizației noastre care trăiesc în cele mai grele condiții”, precizează reprezentanții Caritas Alba Iulia.

Nici cei mici nu sunt uitați. În fiecare an sosesc de la copiii din Germania pachete în cutii de pantofi, care conțin rechizite, jucării, articole de îmbrăcăminte, dulciuri, în schimbul cărora, copiii din România, pregătesc câte un desen. Pachetele sunt distribuite prin intermediul parohiilor, prin diferite instituții și voluntari, astfel aducând un zâmbet pe fețele micuților în pragul Crăciunului. În multe locații angajații organizației au distribuit personal aceste pachete, experimentând astfel bucuria de a dărui.

Anul acesta, mulțumită partenerilor din Germania: Round Table Stiftung, Ladies Circle, Humedica International, Elmar și Maria Karl, Robert și Elisabeth Semann, în județele Alba, Harghita, Hunedoara, Covasna, Brașov, Sibiu, Cluj și Mureș au ajuns 38.000 de pachete în cutii de pantofi”, au mai spus reprezentanții organizației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea