Rămâi conectat

Economie

Șapte pași de care să ții cont înainte de începerea unui acvariu

Ziarul Unirea

Publicat

în

De multe ori, cei care vor să înceapă un acvariu, pentru prima dată, au destule îndoieli. Chiar dacă nu este foarte complicat, la început sunt anumite detalii pe care trebuie să le cunoaștem pentru a începe un acvariu.

Deci, dacă sunteți un începător în lumea acvariilor, ar trebui să țineți cont de câteva recomandări.

Acvariile sunt unul dintre cele mai populare hobby-uri de pe planetă, până la punctul în care se estimează că în lume există aproximativ două milioane de persoane care dețin un acvariu.

Înainte de a intra în detalii pentru a începe un astfel de proiect, trebuie luat în considerare ceva vital: un acvariu nu trebuie să fie pe placul nostru, ci doar pe gustul peștilor pe care îi creștem în el. Un motiv important care va determina toți pașii pe care îi vom vedea în continuare.

  1. Alege acvariul

Deși poate părea secundar, este punctul de plecare. Și cu asta nu ne referim la estetica sa, ci mai presus de toate la capacitatea sa. Acest factor va determina în mod direct numărul de pești și chiar speciile pe care le putem vedea în interior. O regulă bună pentru a ști câți pești putem avea este de a atribui fiecăruia un centimetru cub.

  1. Găsește locul ideal pentru el

La fel de importantă ca dimensiunea acvariului este plasarea acestuia în locul potrivit. Pe lângă faptul că trebuie să aveți o sursă de curent în apropiere, să puteți conecta filtre și sistemul, este esențial ca acvariul să fie departe de curenții de aer sau de sursele de căldură, cum ar fi caloriferele.

În plus, va trebui să ne gândim să-l amplasăm într-o cameră cu lumină naturală, dacă dorim ca plantele de acvariu să facă fotosinteza corect, dar întotdeauna cu precauția ca soarele să nu-l afecteze în mod direct.

  1. Curățarea acvariului

Înainte de a începe să-l umpleți cu apă, este important să efectuăm o spălare amănunțită a acvariului pentru a elimina orice tip de substanțe toxice pe care le poate conține din săpunuri sau din orice alt produs chimic. Pentru aceasta, idealul este să dedicăm o jumătate de oră pentru a clăti bine acvariul, pentru a ne asigura că este complet lipsit de orice reziduu.

  1. Decorarea acvariul

Înainte de a adăuga apă, este interesant să pregătim decorul din interiorul acvariului nostru. Pe de o parte, vom adăuga nisipul și substraturile necesare pentru a plasa pe el atât elementele decorative, cât și plantele pe care decidem să le avem. Pe de altă parte, acel decor care ne atrage atenția fără a supraîncărca spațiul.

Este important să ne amintim că atât plantele, cât și decorul sunt incluse în acvariu, astfel încât peștii să aibă locuri de adăpostire. Cu toate acestea, și dincolo de asta, trebuie să le lăsăm suficient spațiu pentru a se deplasa liber în interiorul acvariului.

  1. Condiționați apa

Un pas fundamental, la care este supus succesul acvariului. Este important să rețineți că acvariul implică răbdare, chiar și atunci când nu există încă pești în el. Spunem acest lucru pentru că va trebui să supunem apa, pe care o vom adăuga preferabil rece, la un proces special. Cum atingem dezideratul de apă sanatoasă în acvariu? Prin folosirea condiționerilor de apă. Pentru ca apa acvariului să se mențină curată (și nu doar din punct de vedere vizual) trebuie să tratăm în primul rând apa care intră în acvariu. În ziua de azi există soluții care leagă metalele grele și elimină clorul din apă, astfel ca apa de robinet pe care o introducem în acvariu să fie sigură pentru pești, plante și nevertebrate. Folosiți timp de 15 zile apă cu condiționeri, înainte de introducerea peștilor în interior.

  1. Introduceți peștii în acvariu

Ultimul pas înainte de a începe un acvariu și cel pentru care am așteptat mai mult de o jumătate de lună. În acest moment, este timpul să începeți să vă bucurați de acvariu, privind viața subacvatică din el.

Pentru cei care se confruntă cu începuturile unui acvariu, idealul este să opteze pentru pești de apă dulce, deoarece au o îngrijire mai simplă.

Sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informează vineri Banca Naţională a României printr-un comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea