Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, Ştiinţa Bacău – Volei Alba Blaj | Duel al orgoliilor în Divizia A1, prefaţare a finalei Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Invincibilă în 2017 în partidele interne şi după victoria de răsunet obţinută în Liga Campionilor la Krasnodar, campioana României are parte în etapa a 19-a a Diviziei A1 de un duel al orgoliilor, în deplasare cu Ştiinţa Bacău.

O victorie a formaţiei blăjene ar însemna practic parafarea matematică a obţinerii locului întâi la finele sezonului regulat, ţinând cont de distanţa din ierarhie, Volei Alba Blaj situându-se la 7 puncte de CSM Târgovişte şi CSM Bucureşti.

Se poate spune că avem parte de derby-ul rundei, însă distanţa din ierarhie este considerabilă, de 13 „lungimi”, Blajul situându-se pe prima poziţie, cu 51 de puncte, iar Ştinţa pe locul al 4-lea, cu 38 de puncte. „Singura problemă cu care ne confruntăm este oboseala dată de deplasările foarte lungi pe care le-am făcut în ultimul timp în Liga Campionilor şi meciurile pe care le-am avut tot la două-trei zile. Trebuie să fim concentraţi, Ştiinţa Bacău este o echipă care joacă foarte bine pe teren propriu, însă consider că totul depinde doar de noi. Dacă vom juca precum în ultimele meciuri nu vom avea probleme, trebuie să intrăm în meci cu aceeaşi determinare şi va fi bine. Obiectivul nostru este victoria şi menţinerea avantajului în clasament faţă de urmăritoarele noastre„, a explicat antrenorul Darko Zakoc.

*Blajul 6 victorii directe la rând

Este disputa ultimelor două campioane ale României, ce se vor duela în acest an şi în 30 aprilie în finala Cupei României.

Stări diametral opuse în cele două tabere, formaţia din „Mica Romă” având şi un avantaj moral în faţa formaţiei pregătite de Florin Grapă, prin cele şase victorii consecutive în meciurile directe ultima fiind în tur cu 3-0 în Sala „Timotei Cipariu”. În schimb, Ştiinta este în picaj, cu trei eşecuri la rând, ultimul fiind unul usturător, 0-3 la Piatra Neamţ, o uriaşă supriză a sezonului.  „Vom avea un meci greu la Bacău, venim după o deplasare lungă în Rusia, iar partida pică exact între două meciuri de Liga Campionilor şi nu va fi deloc simplu. Obiectivul nostru principal rămâne câştigarea campionatului, iar o victorie la Bacău ne va permite să păstrăm distanţa în clasament faţă de contracandidatele noastre. Consider că Ştiinţa Bacău nu este nici pe departe echipa care a pierdut în trei seturi, etapa trecută, la Piatra Neamţ şi tocmai de aceea cred că vom avea un meci dificil. Să nu uităm că jucăm cu o echipă de tradiţie, cu multe titluri şi trofee în palmares, care ştie să trateze astfel de partide, dovadă fiind şi meciurile încrâncenate pe care le-am avut cu Ştiinţa în ultimii ani„, a apreciat preşedintele Sergiu Ştefănescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea