Sâmbătă, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – SCM Zalău | “Alb-negrii”, victorie obligatorie la ultima reprezentație a turului

Paul Voicu - Primar 2020

Unirea Alba Iulia evoluează sâmbătă, de la ora 14.00, pe “Cetate”, în etapa de final a turului Ligii a 3-a, contra penultimei clasate SCM Zalău.

Victoria este vitală pentru “alb-negri”, ajunși pe poziție retrogradabilă, locul al 13-lea (cu 13 puncte), asta pentru a aduce o oarecare liniște înaintea vacanței. Amfitrionii au reușit runda anterioară să remizeze la Dej, punând punct unei serii de trei eșecuri consecutive, dar nu pot sta liniștiți. Gruparea din Cetatea Marii Uniri are o singură victorie în ultimele 10 întâlniri și a strâns numai 7 puncte în acest interval, un parcurs mult sub așteptări, motiv pentru care a și ajuns în zona periculoasă a clasamentului.

ELIT

Zălăuanii își leagă mari speranțe de acest joc, câtă vreme au predat “lanterna roșie” în etapa anterioară și au trei meciuri fără a pierde (două succese legate și o remiză), fiind semnele unui reviriment.

Cel mai periculos adversar din tabăra penultimei clasate (9 puncte) este tocmai fostul unirist Sebestian Culda (adus împrumut de la Astra Girugiu, unde a plecat în 2017) – golgheterul formației de la poalele Meseșului. Vor fi absențe importante din ambele tabere: Petresc și R. Ivan – suspendați, Ad. David – accidentat (incerți sunt Selagea și Frăsineanu), de la gazde, respectiv Fl. Pop și Vitan – suspendați, de la oaspeți. În celelalte două descinderi din Alba din această toamnă, SCM Zalău a înregistrat înfrângeri: 1-3 la Cugir și 2-5 la Galda de Jos.

Mihail David - 2020

“Vrem să încheiem stagiunea cu o victorie, una obligatorie în actuala conjunctură. Sunt trei puncte mari puse în joc și trebuie să le obținem, cu toate că întâlnirea nu se anunță una simplă. Vom întâlni o echipă avidă de puncte, însă noi suntem datori să strângem rândurile și să învingem”, a declarat antrenorul Mihai Manea.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...