Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | “Alb-negrii” atacă play-off-ul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 15.00, pe “Cetate”, în prima rundă a returului eșalonului terț este prevăzută întâlnirea dintre CSM Unirea Alba Iulia (locul 5, 12 puncte) și Sănătatea Cluj (poziția a 9-a, 8 puncte).

Gruparea din Cetatea Marii Uniri, singura din Alba cu 3 victorii consecutive în această toamnă, abordează al doilea dintre cele 3 jocuri succesive în fața fanilor cu gândul la accederea pe locurile de play-off. “Virușii verzi” s-au impus în startul sezonului la un scor de neprezentare, însă actualmente traversează o criză, cu numai două puncte accumulate în ultimele 6 reprezentații.

“Acest joc va fi mult mai dificil decât precedentul, cu Metalurgistul Cugir, și trebuie să fim atenți cum gestionăm aceste momente, să nu ne credem dinainte învingători. Avem un moral bun, în creștere, dar e obligatoriu să ținem cont că întâlnim un adversar imprevizibil, o echipă care marchează mult, dar în același timp și primește multe goluri”, a spus Marcel Rusu, ce nu-l mai are la dispoziție pe Mokou Temideu (camerunezo-belgianul ce și-a reziliat contractul), iar Banienschi nu este 100 la sută apt.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sănătatea a cucerit un singur punct extern, remiză albă la Ocna Mureș, al doilea atac al seriei (17 reușite), dar și cea mai permisivă defensivă (22 de goluri încasate). În ultimele jocuri directe, în stagiunea anterioară, “virușii” le-au pus probleme “alb-negrilor”, care s-au impus o singură dată (4-2 în septembrie 2021, în deplasare), în rest înregistrându-se rezultate favorabile Sănătății: 2-0 și 3-3, în play-out, pe “Cetate”, un set de tenis, 6-0, pe propriul teren, în aprilie!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: CS Koryo Blaj a cucerit 48 de medalii, dintre care 16 de aur, la Cupa României de Taekwondo, desfășurată la Sebeș

Dan HENEGAR

Publicat

în

De curând, Asociația Română de Taekwondo a organizat, în municipiul Sebeș, Cupa României la această disciplină sportivă, eveniment la care au participat aproximativ 300 de sportivi din întreaga țară, competitorii întrecându-se în probele de luptă (kyeorugi) și speedkick.

Clubul Sportiv Korko din Blaj a fost reprezentat de 51 de sportivi, zestra obținută fiind extrem de bogată: 16 titluri de campioni al României, la care se adaugă alte 32 de medalii de argint și bronz.

O întrecere reușită, foarte bine organizată, cu multe meciuri frumoase, dinamice și uneori dramatice, în care concurenții au investit energie, determinare, ambiție și pasiune. Felicitări tuturor sportivilor pentru rezultatele de excepție obținute!”, a transmis maestrul Ioan Tiurean (6 Dan Kukkiwon), reprezentantul clubului din “Mica Romă”. Rezultate obținute:

*proba de luptă (kyeorugi): locul 1 (campion al României) – Cristiana Anușcă, Eliza Balazs, Darius Berghean, Daria Cetean, Vlad Gherma, Ariana Maier, Matei Maier, Diana Marcu, Dragoș Muntean, Giulia Pop, Carla Puia, Eduard Puia, Samuel Sechel, Vasile Stoica, Fabian Szollosi, Ingrid Vigh; locul 2 – Tudor Afrasiabi, Iannis Ciorteanu, Giulia Dobârtăm Anthea Iacob, Andrei Mihu, Cristian Moanga, Andrei Nemeți, Ariana Părău, Alexandra Popa, Jozsef Silaghi, Zoltan Silaghi, Elisa Șipos, Yannis Șipos, Ecaterina Zoldi, Timea Zudor; locul 3 – David Dușa, Tudor Gherman, Vladimir Iacob, Tudor Iancu, Gabriel Muntean, Denis Oltean, Andrei Pavel, Teodora Pavel, Alexandru Pleșa, Alina Sîrbu, Darius Șarlea;

Elit - Gustul Desăvârșit

*proba de speedkick: locul 2 – Anthea Iacob, Jozsef Silaghi; locul 3 – Maria Petre Danadi, Andrei Mihu, Cristian Moangă, Alexandru Pleșa. (


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Dansatorii de la “Life is Dance” Alba Iulia, noi rezultate de apreciat la “Grand Gala Romanian International Dance Cup”

Dan HENEGAR

Publicat

în

La una dintre ultimele competiții ale anului, “Grand Gala Romanian International Dance Cup”, concurs internațional ce a reunit peste 30 de țări și s-a disputat la Timișoara, concomitent cu Cupa “Sportim Dance”, sportivii de la “Life is Dance” Alba Iulia au reușit din nou rezultat de apreciat.

Clubul din Cetatea Marii Uniri, antrenori Bianca și Ionuț Ionescu, a fost reprezentat de 11 perechi, dornice să se autodepășească și să ofere spectacol.

Rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

*categoria Hobby, 6-11 ani: David Herman și Sofia Manciu – locul 5 din 31 de perechi; 14-15 ani: Mihnea Acatrinei și Ariana Bumb – locul 4 din 12 perechi;

*categoria Open Basic, 10-11 ani Latino: Lukas Orzeiu și Maya Urs – locul doi; 12-13 ani Standard: David Orzeiu și Ioana Țipter – locul doi

*14-15 ani Latino (două perechi pe podium): Bogdan Dobra și Beatrice Urs – locul doi; Flavius Giosan și Adeline Bonte – locul 3; 16-35 ani Latino: Robert Pitea și Diana Dicu – locul șase;

*categoria Open, Standard Junior 1: David Orzeiu și Ioana Țipter – locul trei; Standard Junior 1- David Orzeiu și Ioana Țipter – locul 5 (această pereche a depășit un program dificil, cu semifinale și finale într-un interval scurt de timp să abordeze 10 dansuri legate și asta la categorii mai mari ca vârstă și clasă!);

*categoria WDSF Youth Latino: Daniel Opricean (Top Dance Teiuș) și Adriana Tudor (“Life is Dance”) – locul 12 din 33 în semifinală (pereche nouă); Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 13 (la un pas de semifinală);

*categoria WDSF World Open Latino: Paul Degan și Denisa Pașca – locul 24 din 81 (o adevărată performanță! La această categorie au fost înscrise 28 de perechi din România, iar în seferturi au rămas doau 6, între care aceea a “Life is Dance”): Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 51 din 81; Daniel Opricean (Top Dance Teiuș) și Adriana Tudor (“Life is Dance”) – locul 57 din 81.

*În 16 decembrie, Gala “Life is Dance”

În această perioadă se derulează pregătirile pentru grandioasa gală de final de an “Life is Dance”. Acest adevărat regal de dans va avea loc în 16 decembrie la Restaurantul Yiamas (în Drâmbar, baza sportivă “Mureșul”).

Așteptăm să veniți să vedeți dansatori de toate vârstele cum pot să facă din dans un adevărat spectacol! Totodată evenimentul va reprezenta momentul de încununare a tuturor rezultatelor și a activității fiecărui sportiv. Așadar, dacă doriți să susțineți această gală, sau vreo pereche, așteptam sponsorizarile dumneavoastră! Orice suma contează”, a precizat Bianca Ionescu, reprezentantul renumitului club de dans sportiv “Life is Dance” Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

La LPS Alba Iulia, proiectul “Împreună facem performanță” |Târg școlar de Crăciun cu strângere de fonduri pentru un teren de sport acoperit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația Narada, lansează proiectul “Împreună facem performanță”.

Astfel, vineri, 16 decembrie, între orele 12.00-18.00, la LPS Alba Iulia, va avea loc Târgul şcolar de Crăciun, organizat de către elevii și profesorii instituției de învățământ mai sus amintite pentru strângerea de fonduri în vederea realizării unui teren de sport acoperit. Fiecare clasă de gimnaziu și liceu va avea un stand de prezentare a produselor realizate de elevi și expuse pentru vânzare, se va organiza și o tombolă și un concert de colinde. Se vor premia cel mai bine organizat stand, cea mai frumoasă clasă de ciclu primar și clasa cu cea mai bună vânzare.

“Pentru succesul acestui eveniment, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, dragi părinți, atât în ceea ce priveşte realizarea produselor, cât mai ales cumpărarea lor. Bucuria de a dărui este starea specifică sărbătorilor de iarnă, pentru că dăruind, vei dobândi bucurie, încredere, normalitate și educație”, transmit responsabilii acestui proiect generos.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea