Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu”, ultimul derby al anului | Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău, duelul între ultimele două campioane!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

volei-alba-blaj-csm-bucuresti-75Sâmbătă, 19 noiembrie, cu începere de la ora 18.00, în Sala „Timotei Cipariu”, se dispută o confruntare a orgoliilor între Volei Alba Blaj şi Ştiinţa Bacău, meciul nefiind televizat.

Este un derby între ultimele două duble campioane ale voleiului feminin autohton, echipa din „Mica Romă” câştigând titlurile din 2015 şi 2016, formaţia din Moldova impunându-se în 2013 şi 2014. Conform ierarhiei Diviziei A1 la zi, formaţia din Blaj, unica invincibilă în acest sezon, abordează confruntarea din postura de lider, cu 23 de puncte din 24 posibile, iar echipa lui Florin Grapă se plasează pe locul al 4-lea, cu 16 puncte. Ştiinţa Bacău, participantă în Challenge Cup, se anunţă printre pretendentele la medalii în acest campionat, având deja întâlniri cu contracandidatele şi rezultate contradictorii: 3-1 acasă cu CSM Tîrgovişte (etapa a 5-a), 2-3 cu Dinamo (etapa a 2-a) şi 0-3 cu CSM Bucureşti (etapa a 6-a), ultimele în deplasare.

Meciul contează pentru etapa a 8-a şi după acest duel ce se anunţă încărcat de suspans, suporterii blăjeni vor trebui să aşteptă o lună până să-şi vadă iar favoritele la lucru în propria sală (în 17 decembrie, cu Unic Piatra Neamţ). „Întâlnim o echipă periculoasă şi imprevizibilă, iar victoria recentă a Ştiinţei cu CSM Tîrgovişte spune multe despre forţa adversarei. Bacăul are o formaţie mai puternică decât în sezonul precedent, nu ne aşteaptă o partidă simplă, dar nu ne este teamă. Trebuie să ne respectăm, să reuşim o prestaţie bună la ultimul derby al anului în faţa publicului nostru şi să luăm toate cele trei puncte puse în joc, pentru a conserva distanţa din clasament”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu.

*Sezonul precedent, 5 din 5 pentru Blaj!

Campioana en-titre are un avantaj moral major raportat la oponente, în condiţiile în care în stagiunea anterioară a câştigat toate cele 5 dueluri directe, două în sezonul regulat şi trei în semifinale, ultimul eşec al Blajului în compania Ştiinţei fiind în ianuarie 2015, 1-3 în propria sală. În distribuţia vizitatoarelor se regăseşte Tsvetelina Zarkova, voleibalista din Bulgaria făcând parte din efectivul blăjean la cucerirea primului titlu naţional în 2015, moment istoric pentru sportul din Alba. Pe de altă parte însă, Volei Alba Blaj s-a despărţit de Carmen Dîrnescu, care a primit dezlegare pentru ca în retur să evolueze la nou-promovata SCM Piteşti, formaţie pregătită de soţul său Ciprian Dîrnescu, centrul având şanse puţine să evolueze sub comanda lui Darko Zakoc.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea