Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, în Cupa României, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, CSU Alba Iulia – Nova Vita Tg. Mureş

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 64Debutul oficial al sezonului pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară întâlneşte sâmbătă, 20 septembrie 2014, cu începere de la ora 18:00, pe teren propriu, într-un meci din primul tur al Cupei României la baschet feminin, pe Nova Vita Tg. Mureş.

Formaţia care va reuşi să se califice în turul următor al competiţiei, în urma acestei duble manşe, va întâlni în sferturile de finală ale Cupei României câştigătoarea disputei dintre Rapid Bucureşti şi CSM Satu Mare. Trupa din Alba Iulia, schimbată ca şi componenţă (8 jucătoare noi în lot), dar cu aceiaşi bancă tehnică, formată din Miroslav Popov, antrenor principal şi George Lăncrănjan, antrenor secund, ajutaţi de directorul sportiv Nicuşor Marcu, porneşte drept favorită în confruntarea cu trupa din judeţul Mureş. Asta datorită faptului că în ultimele sezoane CSU a făcut parte din elita baschetbalistică românească, dar şi având avantajul propriului teren, şi datorită faptului că în şase partide anterioare cu mureşencele, s-au impus de fiecare dată. Totuşi, sportivele din Cetatea Marii Uniri trebuie să joace cel mai bun baschet posibil, să facă o impresie bună la primul meci oficial în faţa propriilor suporteri şi să evite orice surpriză. Asta în condiţiile în care, deşi este o formaţie care s-a chinuit sezonul precedent la subsolul clasamentului, Nova Vita a reuşit o campanie de achiziţii bună, care include cinci sportive din Statele Unite ale Americii. În ceea ce priveşte formaţia antrenată de Miroslav Popov, în componenţa acesteia se află un număr de 8 jucătoare noi, dintre care 5 straniere (americancele Valencia McFarland, Jessica Kuster şi L’Oreal Price, canadianca Wumi Agumbiade şi bosniaca Milica Deura), respectiv 3 baschetbaliste autohtone (Elisabeth Pavel, Marta Fodor şi Dora Ardelean), din lotul de sezonul trecut regăsindu-se şi anul acesta Larisa Toma, Alexandra Uiuiu, Mihaela Gherman şi Andreea Beldian.

            În privinţa întânirilor directe dintre CSU Alba Iulia şi Nova Vita Tg. Mureş, scorul este net favorabil universitarelor, 6-0, oaspetele de astăzi nereuşind niciodată să pună reale probleme medaliatei cu bronz din Liga Naţională de anul precedent. În ultima dintre confruntările faţă în faţă, CSU a reuşit să câştige fără drept de apel, pe propriul teren, disputa cu mureşencele, în campionat, la o diferenţă de 63 de puncte pe tabelă, scor 98-35.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea