Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CSU Alba Iulia – ICIM Arad | Cu cuţitul la os, echipa lui Manuel Rodriguez obligată să învingă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia susţine ultimul joc din cadrul fazei întâi a Ligii Naţionale de baschet feminin, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, o partidă cu o miză enormă pentru formaţia din Cetatea Marii Uniri.

Formaţia albaiuliană este în criză, sub presiune, iar un nou rezultat negativ ar aduce şi mai multă tensiune în tabăra grupării ardelene, aflată în preajma unui examen major, oponenta având o stare diametral opusă, cu un singur eşec din 4 întâlniri în 2018.

Trupa lui Manuel Rodriguez are 20 de puncte, la fel „U” Cluj şi ICIM Arad, însă un meci în plus (va sta etapa viitoare) şi este obligată să învingă, motivele fiind multiple.

La ultima reprezentaţie din luna martie, CSU Alba Iulia este cu cuţitul la os, după un început de an dezamăgitor, în care a reuşit nuzmai un succes, în prelungiri, cu Olimpia Braşov (în CEWL), din 6 jocuri disputate.

*Manuel Escudero: „Nu traversăm o perioadă favorabilă”

Trebuie să fiu sincer și să recunosc că echipa nu se află momentan într-o perioadă favorabilă și rezultatele nu sunt deloc bune. Avem multe probleme de ordin fizic și cu accidentările, iar după Crăciun nu am avut la antrenament mai mult de 7-8 jucătoare apte, iar aceasta este o situație extrem de complicată. Cu toate acestea, sportivele au lucrat din greu și am reușit să obținem calificarea în Final Four-ul Ligii Europei Centrale. Am avut totuși, contrar înfrângerii, 35 de minute foarte bune, în care am dominat ultima partidă de la Brno. Fără timp de odihnă, jucăm sâmbătă meci de campionat împotriva Aradului și se anunță un joc foarte dificil, deoarece noi suntem într-o perioadă extrem de grea, în timp ce adversarele noastre sunt într-o continuă creștere ca joc și rezultate. Arad a câștigat 6 din ultimele 8 partide disputate, pierzând doar cu Satu Mare și Sfântu Gheorghe. Astfel, dacă vrem să câștigăm acest joc trebuie să fim la un nivel ridicat pe parcursul tuturor celor 40 de minute și să fim atenți și să încercă să le anihilăm principalele sportive de valoare și foarte experimentate, precum Hadzovic, Coker, Poole sau Tavic, care pot fi decisive în a le obține victoria.”, este declaraţia antrenorui CSU Alba Iulia, Manuel Angel Rodriguez Escudero

Coborâtă pe poziţia a 7-a a ierarhiei, după cele 4 eşecuri consecutive din 2018, dintre care unul la „masa verde” cu Olimpia Braşov şi două cu contracandidatele la intrarea în play-off (Universitatea Cluj şi SCM Timişoara), CSU Alba Iulia întâlneşte vecina de clasament, care în tur a reuşit întâiul succes stagional tocmai în compania „alb-albastrelor”, scor 73-59.

Faza a doua a întrecerii baschetbalistice, o noutate a acestui sezon, se dispută sub forma a două turnee, pe două grupe 1-5, 6-10, în perioadele 10-11 şi 16-18 martie. Echipele vor intra cu punctele acumulate până în prezent, iar după cele două turnee formaţiile din grupa 1-5 şi primele trei clasate din grupa 6-10 vor forma play-off-ul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea