Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir | Derby “de Alba” pe “Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mereu disputele dintre Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir au suscitat interes, indiferent de eșalonul în care s-au disputat de-a lungul deceniilor. Nu face notă discordantă nici confruntarea de sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 15.00, de pe Stadionul “Cetate”.

Chiar dacă rivalitatea dintre cele două conjudețene s-a mai estompat în timp vor fi etalate orgolii și ambiții. În a treia stagiune consecutivă în care combatantele se află față-n față este primul duel în care “alb-negrii” privesc de sus, raportat la pozițiile din clasament, la oponenții de sub Drăgana. Uniriștii se clasează pe poziția a 9-a a ierarhiei, cu 8 puncte, în vreme ce “roș-albaștrii” se situează pe locul al 14-lea, cu 6 puncte, deși numai două puncte le despart în clasament pe oponente.

Cu patru ex-uniriști în distribuție, Vitinha, I. Grozav, P. Păcurar și Davidaș, cugirenii caută reabilitarea după o serie mai puțin fericită în care au strâns un singur punct în trei jocuri, fără a înscrie. Metalurgistul are un singur succes în acest sezon, 1-0 în deplasare, la Galda de Jos, acum aproape o lună, în 14 septembrie, în primul derby “de Alba” al turului și întâlnesc o formație care a schimbat liderul, după prima remiză externă, 2-2 la Recea. Pe de altă parte însă, nici Unirea Alba Iulia nu a mai câștigat de trei întâlniri, precedenta reprezentație internă însemnând egalul cu Sticla Arieșul Turda.

*Amfitrionii, probleme de efectiv

Lungă listă de jucători cu probleme medicale anunță Unirea Alba Iulia înaintea acestui duel al orgoliilor județene. Sunt incerți Bârdea, Mardare, An. David, Fetița, Al. Giurgiu și Mateș, chiar dacă unii dintre aceștia au reluat antrenamentele și au șanse de recuperare până la ora confruntării, în tabăra vizitatorilor incert fiind Coltor, accidentat în jocul cu Sănătatea Cluj.

Se anunță un meci încrâncenat, deoarece nici Metalurgistul Cugir nu a avut începutul de stagiune dorit. Se întâlnesc două echipe din Alba și îmi doresc să rezulte un meci cât mai frumos, în care cea mai bună echipă să câștige, deși este clar că noi vom juca la victorie”, a declarat antrenorul Mihai Manea, în premieră adversar al “roș-albaștrilor” cu Unirea Alba Iulia, după ce a mai întâlnit Metalurgistul de pe banca tehnică a altor două județene, Performanța Ighiu și CS Ocna Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea