Rămâi conectat

Cultură Educație

SÂMBĂTĂ: Lansarea volumului ”Jurnal de război”, volum coordonat de scriitorul argeșean Dan Drăgoi, la Museikon. O carte document care spune istoria a două jurnale de front

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansarea volumului ”Jurnal de război”, volum coordonat de scriitorul argeșean Dan Drăgoi, sâmbătă, la Museikon,  o carte document care spune istoria a două jurnale de front.

Cercul Militar Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, organizează sâmbătă, 20 octombrie 2018, începând cu ora 10.00, la Museikon, lansarea volumului „Jurnal de război”, un volum coordonat de scriitorul argeșean Dan Drăgoi.

Este o carte document care spune istoria a două jurnale de front, în care autorii sunt doi militari ai Armatei Române implicați în luptele pentru reîntregirea României din Primul Război Mondial. Experiența prin care trec protagoniștii reprezintă nu numai o mărturie istorică, dar și fapte care nu au ajuns până astazi în paginile unei cărți, pentru a oferi file din istoria reală a poporului român. Cei doi militari, Nicolae Șuță a luptat pe front în perioada martie 1917 – ianuarie 1918 și Gheoghe Bădescu, august 1916 – august 1918, descriu separat experiențele dramatice și momentele înălțătoare prin care au trecut. Martorii ale unora dintre cele mai importante momente din timpul războiului, jurnalele cuprind drama din spatele frontului. De la dorul de casă, la pierderea apropiaților, până la sacrificiul suprem.

Evenimentul, aflat sub egida Centenarului, prezintă o retrăire a unei file de istorie autentică românească, prin cele două mărturii din tranșeele reîntregirii României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea