Rămâi conectat

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: ”Junior Bike Race”, ediția a doua, la Ciugud. Concurs pe două roți dedicat exclusiv copiilor. PROGRAMUL de desfășurare

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

junior bike race1Sâmbătă, 11 iunie 2016, la Ciugud, se va desfășura cea de-a doua ediție a celui mai important concurs de mountain-bike din județul Alba dedicat exclusiv copiilor – ”Junior Bike Race”. Concursul este destinat copiilor cu vârste între 3 și 14 ani, iar participarea este gratuită.

Cei mici vor avea la dispoziție 2 trasee, în funcție de vârstă. Așadar, cei sub 9 ani vor fi înscriși în „Traseul Iepurașilor” și vor avea de pedalat 540m, cu o diferență de nivel de 5 metri.

Sunt două subcategorii de vârstă: cei mai mici, de 3-5 ani, vor putea fi însoțiți de părinți pe tot parcursul cursei, iar cei de 6-8 ani, vor avea posibilitatea de a fi însoțiți doar din afara zonei marcate. Pe „Traseul Lupișorilor” vor pedala copiii de peste 9 ani. Și în acest caz, există două subcategorii de vârstă: 9-11 ani și 12-14 ani, fiecare categorie parcurgând un alt număr de ture din traseul de 1040 m lungime și 15 m diferență de nivel. Lupișorii sunt deja cicliși cu experiență, așadar nu vor putea fi însoțiți pe traseu de către părinți.

La startul competiției s-au înscris online un număr de 231 de concurenți, iar potrivit organizatorilor locurile pentru aceștia sunt rezervate doar până la ora 9.15. După această oră, pachetele se vor distribui în ordinea sosirii la punctele de înscriere amenajate. Înscrieri se mai fac și sâmbătă, la fața locului,  în limita pachetelor disponibile, în intervalul orar 08:30 – 10:00.

Program de desfășurare

8:30 – 10:00 – Ridicare pachete de concurs/Înscrieri la fața locului

10:00 – 10:30 – Ședință tehnică cu toți participanții și însoțitorii

10:30 – Start categorie 3-5 ani fete/băieți

11:15 – Start categorie 6-8 ani fete/băieți

12:30 – Start categorie 9-11 ani fete/băieți

13:30 – Start categorie 12-14 ani fete/băieți

14:15 – Premiere

În funcție de numărul participanților și de condițiile meteorologice la data și locul concursului, programul prezentat poate fi modificat.

Suntem pasionați de ciclism, natură și mișcare. Vrem să dăm bucuria mai departe și să-i facem pe cei mici să iubească aceste lucruri. Ni s-a spus că prima ediție a Junior Bike Race a fost un succes. Peste 150 de juniori au pedalat pe trasee mai ușoare sau mai dificile, după cum le era vârsta sau pregătirea. Au fost și părinții alături de ei, pentru a-i încuraja și a se bucura de reușită împreună. Pentru că da, la Junior Bike Race, cel mai mare câștig este terminarea cursei. Desigur că avem și medalii și premii, însă pentru noi, toți copiii sunt câștigători! ”, au transmis organizatorii.

Prin această inițiativă se urmărește încurajarea copiilor în a petrece cât mai mult timp în aer liber, pe bicicletă, totodată punându-le la încercare și abilitățile de pedalat. Îndemânarea pe bicicletă, crearea acelor instincte de coordonare dintre biciclist și bicicletă îl poate feri pe cel dintâi de multe situații neplăcute și neprevăzute întâlnite în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Evenimentul este organizat ”Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Ciugud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 40.000 lei și 9 permise de conducere reținute Luni, 22 aprilie aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea