Ziarul Unirea

SÂMBĂTĂ: Intervenții salvatoare ale ale echipajului SMURD Șureanu

Echipajul SMURD din punctul de lucru deschis la domeniul schiabil Șureanu a fost alertat, sâmbătă, pentru acordarea primului ajutor calificat.

Potrivit ISU Alba, este vorba despre două  intervenții, un pacient cu fractură tibie stânga predat echipajului  SMURD Sebeș (sosit la întâlnire cu echipajul SMURD Șureanu), respectiv un pacient cu traumatism umero-scapular stâng, care s-a deplasat la UPU cu mijloace auto proprii.

ELIT

În ambele cazuri s-a acționat în colaborare cu Salvamont și Jandarmeria Montană.

Reamintim că un punct de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD înființat în zona Domeniului schiabil Șureanu.

Printre obiectivele propuse și asumate de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al Judeţului Alba în anul 2019 prioritare sunt reducerea timpului de răspuns la apelurile de urgență și eficientizarea acțiunilor de intervenție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

treistaru gabi 19 ianuarie 2019 at 21:45

In ambele cazuri…salvamont a actionat in colaborare cu smurd si jandarmeria. echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale.

Comentariile sunt oprite