Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ACS Tg. Mureș 1898-Marosvásárhelyi SE – CSU Alba Iulia, pe „Dan Anca”, în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine, 16 iulie, de la ora 17.30, pe terenul sintetic al Bazei Sportive “Dan Anca” din Cluj-Napoca se dispută finala regională din Regiunea 3 a Cupei României între ACS Tg. Mureș 1898-Marosvásárhelyi SE și CS Universitatea Alba Iulia.

Cele două combatante sunt nou-promovate în Liga a 3-a, iar victoria în acest joc direct în seamnă obținerea trofeului pentru regiunea respectivă (7 la nivel național), dar și accederea în turul I al competiției (17 august, când vor intra și 69 de formații din eșalonul terț). Dacă studenții lui Mihai Manea s-au calificat după victoria de pe “Cetate” cu CS Gheorgheni, scor 2-0, gruparea mureșană a dominat cealaltă grupă: 7-1 cu ACSM Codlea și 6-1 la Sibiu, cu Inter Stars. ACS Tg. Mureș a reușit accederea în eșalonul terț după o dublă victorie cu CS Gheorgheni, tocmai ultimul oponent al “alb-albaștrilor”, 6-3 și 4-1 contra reprezentantei Harghitei.

*Marosvásárhelyi, sezon perfect

Formația din Tg. Mureș a avut un sezon perfect, dominând copios stagiunea: un event județean (a câștigat campionatul fără înfrângere, 6-1 cu Atletic Tg. Mureș în finala Cupei României). În Seria 1 din Liga 4 a strâns 15 succese și un egal (golaveraj 104-8), iar în play-off a bifat 7 victorii (golaveraj 34-2) . Sub comanda antrenorului-coordonator Fehér Csaba sunt jucători experimentați precum V. Bujor, Caliani, I. Chețan, Ungur sau Gh. Gliga (ce au evoluat în eșaloane superioare, sau în zonă, la Reghin, Ungheni și Iernut).

CS Universitatea are probleme de efectiv comparativ cu precedenta dispută, de acum o săptămână: R. Trif – absent 3 săptămâni (accidentare la inghinali), Circov (răcit), Ad. Hăprian și Cos. Năcreală (incerți). S-a semnat contractul cu mijlocașul Flavius Budin (ex-Sticla Arieșul Turda, originar din Șugag), și sunt discuții avansate cu Bucurică (pentru prelungirea înțelegerii).

Încercăm să ieșim onorabil din acest joc, să ne prezentăm cât de cât «OK» ținând cont de circumstanțe și de criza de lot. Avem parte de un adversar extrem de puternic, care este favorit în acest meci”, a spus antrenorul Mihai Manea.

Celelalte jocuri: Victoria Horia (Neamț) – Viitorul Dărăbani (Botoșani), la Pașcani; Someșul Feldru (Bihor) – Crișul Sântandrei (Bistrița-Năsăud), la Șimleul Silvaniei; CSO Turceni (Gorj) – CSM Lugoj (Timiș), la Reșița; Roberto Ziduri (Dâmbovița) – Dunărea Turris Tr. Măgurele (Teleorman(, la Bradu (Argeș), Atletic United Ploiești (Prahova) – Progresul Fundulea (Călărași), la Voluntari; Axiopolis Cernavodă (Constanța) – Unirea Braniștea (Galați), la Chișcani (Brăila).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie”, remiză dar și retrogradare matematică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir remizează în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, scor 2-2 (0-1), după o confruntare spectaculoasă în care vizitatorii au condus la pauză, „roș-albaștrii” au întors scorul, dar Frențiu, în prelungiri (90+3) a restabilit egalitatea. O remiză venită după 6 înfrângeri la rând pentru ultima clasată, una cu gust amar, întrucât la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea