Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Salvatorii de vieți din Alba sărbătoresc Ziua Națională a Ambulanței din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest an, la 28 iulie,  Serviciul Județean de Ambulanță Alba aniversează pentru prima dată într-un cadru oficial “Ziua Naţională a Ambulanţei din România”, în contextul în care Parlamentul a aprobat recent o lege în acest sens, după doi ani de amânări.

Marius Sulutiu Ambulanta AlbaCu această ocazie, dr. Marius Șuluțiu, directorul Serviciul Județean de Ambulanță Alba, a organizat o conferință de presă în care a prezentat rezultatele instituției pe care o conduce dar a vorbit și despre neajunsurile cu care “salvatorii de vieți din Alba” se confruntă în derularea activității lor.

 

Este nevoie ca autoritățile centarale și locale, dar și cetățenii să cunoască mai bine activitatea Serviciilor de Ambulanță și să le acorde recunoașterea pe care o merită.

 

“În 2015 celebrăm 109 ani de la apariția a ceea ce poate fi considerată prima “Salvare” din România, meritul aparținând profesorului Nicolae Minovici. România a devenit al treilea stat din Europa cu serviciu de ambulanță, după Olanda și Austria.

Misiunea noastră fundamentală constă în asigurarea asistenței publice de urgență. Suntem o instituție aflată în slujba cetățenilor și care are în permanență ca obiectiv îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate furnizate.

Suntem preocupați de perfecționarea profesională constantă a întregului personal și a bazei tehnice materiale, în vederea creșterii calității atât a actului medical”, a declarat dr. Marius Șuluțiu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Alba.

 

Pentru a o feri o imagine asupra rolului Ambulanței în salvarea de vieți omenești, Marius Șultuțiu a prezentat câteva date statistice.

Am aflat asfel, că în 2014, la nivelul întregii țări s-au înregistrat peste 1, 5 milioane de intervenții ale Ambulanței, practic circa 7,7 la sută din populația țării beneficiind de acest serviciu.

La nivelul județului Alba, deși personalul a rămas același, numărul intervențiilor a crescut semnificativ de la an la an. Astfel, în 2014 numărul intervențiilor a crescut cu 10.000 față de 34.300 în anul precedent, iar o creștere similară se prefigurează și pentru anul 2015.

La nivelul județului, Serviciul de Ambulanță este format din stația centrală de la Alba Iulia și 10 substații care acoperă toată populația. Sunt în total 258 de angajați, dintre care doar 12 medici și 110 ambulanțieri.

Directorul Marius Șuluțiu a subliniat faptul că instituția pe care o reprezintă are nevoie de mai mulți medici dar și mai multe mașini pentru a acoperi și mai bine nevoile în creștere ale populației județului.

 

SAJ Alba reprezintă un exemplu de seriozitate și promptitudine, iar creșterea calității serviciilor din ultimii ani este evidentă.

La mulți ani și recunoștință întregului personal al Serviciilor de Ambulanță din Alba și din întreaga țară!

BP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea