Salvaţi-ne de câinii periculoşi!

Pe strada Crişan din Alba Iulia, la numărul 2 există o instituţie pentru ocrotirea şi sprijinirea copiilor nevoiaşi. Era cunoscută sub numele de „Iulia”. Acum, la intrarea principală, la poartă, are o firmă color cu denumirea „Câine rău” şi pe un geam, o cruce roşie cu chipul unui copil în mijloc.
Este de apreciat grija ce se acordă copiilor găzduiţi aici, dar mulţi vecini şi trecători străini sunt puşi într-o situaţie dramatică, din cauza unui grup de câini aparţinători acestei instituţii, mari şi deosebit de agresivi când reuşesc să iasă din curte şi întâlnesc persoane străine.
Cu câtva timp în urmă eram afară şi au atacat o femeie. Au dărâmat-o deja la pământ şi dacă nu ajungea la faţa locului un vecin din strada Apulum, blocul AC 26, poate îşi pierdea viaţa sau ajungea la spital sfâşiată de câini. După câteva zile a păţit-o un alt trecător, dar, printr-o disperare extraordinară a reuşit să se apere cu bagajul ce-l avea la el, până l-au ajutat alţi trecători.
În ziua de 8 februarie 2011, la orele 14,20, imediar ce au intrat din strada Apulum în Cetăţii în faţa casei cu numărul 20 erau doi câini foarte mari care ieşiseră din curtea căminului respectiv pe poarta mare deschisă. Unul dintre ei, deosebit de agresiv, m-a atacat direct şi dacă nu aveam la mine o plasă pe care o fluturam în faţa lui şi mă aplecam mereu să iau ceva de jos pentru apărare, astăzi eram sigur în spital sau poate în mormânt, inima putându-mi ceda de frică. La circa 20 de metri venea în ajutor un vecin din blocul AC 23. Salvarea mi-a fost că a venit din curtea căminului un tânăr cu ochelari şi cu pantaloni scurţi, i-a strigat pe nume, reuşind în cele din urmă să-i ducă în curte.
Cu circa două săptămâni în urmă mi-am permis să opresc pe strada Cetăţii, lângă acest cămin doi domni de la Poliţia locală, care patrulau în zonă. Împreună cu o doamnă din apropiere şi un vecin din strada Crişan nr. 1 le-am spus ce se întâmplă aici rugându-i să-i înştiinţeze pe cei ce pot lua măsurile cuvenite pentru lichidarea marelui pericol. Ne-au promis că-i anunţă şi pe colegii dânşilor din schimbul următor. Dar nici în zi de astăzi nu s-a luat vreo măsură ca aceşti câini să fie ţinuţi legaţi sau să dispară.
Ne întrebăm ce este mai important sau mai presus în această ţară, viaţa unui om sau a unui câine patruped? Gândiţi-vă, domnilor, ce se poate întâmpla cu un om mai slab de inimă, cu o femeie care se află pe stradă cu un copil mic şi îi atacă aceste animale, fără a avea posibilitatea să se apere? Apelăm la redacţia ziarului „Unirea” cu rugămintea să intervină la vreo instituţie locală sau judeţeană care ar putea clarifica această problemă.
Emil JURCĂ

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

vigilante 12 februarie 2011 at 11:10

Nu e un caz singular..tot mai multi paznici ai unor firme sau institutii albaiulene pripasesc pe langa ei cate o haita de caini unul mai agresiv decat altul. Sa te fereasca sfantul sa treci pe jos pe langa institutiile respective (nu toti au masina sau circula cu masina tot timpul) mai ales pe timp de seara. Politia ar trebui sa ia masuri drastice in acest caz. Eu personal am fost atacat de 2 dulai in zona comerciala Ambient pentru ca mi-am permis „nesimtirea” de a ajunge cu autobusul acolo dupa lasarea intunericului(ora 18-19). Cred ca acesti caini sunt pripasiti pe post de „alarme” in asa fel ca paznicii sa poata dormi linistiti.

costelus2011 12 februarie 2011 at 19:46

lasati ciinii sa traiasca ce aveti cu ei trebue sa se inmulteasca ca in 2012 sa voteze si dansii prin corespondenta, nu de altceva dar comportamentul actual al pdl-istilor est identic cu a acestor animale

Comentariile sunt oprite