Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Salariile profesorilor CRESC în anul 2022 cu doar 60 de lei. Sindicalist: „Se puteau găsi măcar 120 de lei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Salariile profesorilor CRESC în anul 2022 cu doar 60 de lei. Sindicalist: „Se puteau găsi măcar 120 de lei”

Ordonanța trenuleț publicată sâmbătă în Monitorul oficial prevede că de anul viitor salariile profesorilor vor crește. “Să se știe că, de fapt, e vorba de aproximativ 60 lei net, în plus. (…) Se puteau găsi măcar 120 de lei să ia în plus un profesor și nu 60 și ceva de lei”, a declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, în cadrul ședinței CES de luni.

“Toată lumea știe care sunt salariile în educație. În grila de salarizare suntem în pătrimea inferioară. Ca fapt divers, un profesor debutant are acum în jur de 2.300 lei, cu tot cu hrană”, a spus el.

Comentariile sunt de prisos. Încep să vină facturile: 800-1000 lei pentru luna noiembrie și dacă ne gândim la venitul unui profesor tânăr care mai are de dat și 1000 lei întreținere…

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

„Din păcate, încă o dată Educația a fost sacrificată. Toate guvernele care s-au perindat în ultimii 30 de ani au tratat educația așa cum nu trebuia. Roadele începem să le culegem. Așa cum stau lucrurile, inevitabilul se va întâmpla: educația va intra într-un colaps total”, a mai afirmat el.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE: Salariile mici vor avea parte de o nouă abordare fiscală din partea Guvernului

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a fost întrebat luni, după adoptarea bugetului pe 2022, ce le transmite profesorilor ieșiți să protesteze pentru creșterea insuficientă a salariilor.

„Le transmit exact ce am transmis și data trecută la conferinta… am început o recuperare. Nu este ceea ce..este ceea ce s-a putut în acest moment și se va continua recuperarea”, a spus Câciu.

Citește și: Undă verde pentru salariul minim european. La cât ar CREȘTE venitul minim în România

Vineri, el afirma: „Ca impact avem în jur de 900 milioane de lei pe Educație și 687 milioane de lei pe Sănătate. Este o creștere medie de 7%, dar e recuperarea din diferență, ceea ce rămăsese restant de recuperat pentru a ajunge în grila anului 2022”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai – 24 iunie 2024. Specialiștii anunță un început iunie cu temperaturi de peste 30 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea