Rămâi conectat

Actualitate

Salariile cadrelor didactice vor crește. CCR: Majorarea se va face din septembrie 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a dat dreptate guvernului Orban în privința creșterii salariilor cadrelor didactice de către Curtea Constituțională (CCR). Astfel, salariile cadrelor didactice vor crește din septembrie 2021, și nu începând cu septembrie 2020, așa cum voia PSD, după ce CCR a admis o sesizare a executivului.

Mai precis, PSD a vrut o devansare a creșterii de salarii în educație, astfel încât aceasta să intre în vigoare încă din septembrie anul trecut. O lege votată anul trecut de majoritatea PSD prevedea creșterea salariilor profesorilor din septembrie 2020, dar guvernul a modificat legea prin Ordonanța de rectificare a bugetului și a amânat creșterea pentru septembrie 2021. PSD a modificat la rândul său OUG în Parlament, iar guvernul a atacat la CCR legea.

CCR a admis în unanimitate sesizarea guvernului, motivul fiind neclaritatea legii adoptate de Parlament.

Reamintim că mai multe sindicate ale profesorilor au cerut Guvernului să acorde majorarea salarială promisă profesorilor și stabilită prin Legea 153. Salariile profesorilor ar fi trebuit să crească cu 16% de la 1 septembrie 2020, potrivit Ministerului Educației. Dar înaintea cu puțin timp de a acorda această creștere, Guvernul a amânat-o până în septembrie 2021. Recent, prin ordonanță de urgență dată de Guvernul Cîțu au fost înghețate toate salariile și sporurile din sectorul bugetar la valoarea din decembrie 2020.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că “mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță. Nu neapărat pe excelență sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la 9 la 10″.

Sursă: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea