Rămâi conectat

Actualitate

Salariile angajaţilor de la stat vor fi, anul viitor, cu 45% mai mari decât cele de la privat. Prognoza specialiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

CNSP se aşteaptă ca angajaţii din instituţiile statului să aibă un salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai mare decât cel al angajaţilor din privat.

Astfel, CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajaţii de la stat în 2020 şi de 7.141 lei pentru 2021.

Spre deosebire, pentru mediul privat Comisia de Prognoză vede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta şi de 5.078 de lei în 2021, potrivit Mediafax.

În sectorul public, salariile cresc proporţional cu vechimea în muncă, conform gradaţiilor şi mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare. Pentru sectorul privat, anul 2020 a fost unul penalizant.

Diferenţa este dată, în primul rând, de sursa banilor. Salariile din mediul privat depind de performanţele şi situaţiile financiare ale companiilor.

Uniunea Europeană nu se poate aştepta la o revenire imediată a economiei după şocul provocat în acest an de pandemia de coronavirus, a declarat comisarul european al Afacerilor economice, Paolo Gentiloni, transmite DPA.

„Nu am mizat niciodată pe o revenire în V. Acum ştim cu siguranţă că nu va exista una”, a spus Paolo Gentiloni cu ocazia publicării previziunilor economice de toamnă ale Comisii Europene. Potrivit lui Gentiloni, cele mai recente prognoze ale Executivului comunitar se bazează pe presupunerea că unele măsuri de izolare vor trebui să fie menţinute şi în 2021.

Conform acestor prognoze, economia UE se va contracta cu 7,4% în 2020, după care va reveni pe creştere cu un avans de 4,1% în 2021 şi unul de 3% în 2022.

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a câştigat, în ultima săptămână, 4,126 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 3,24%, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a înregistrat o scădere cu 38,21%.

Potrivit datelor publicate de BVB, capitalizarea bursieră a ajuns la 131,143 miliarde de lei, în perioada 2 – 6 noiembrie, de la 127,016 miliarde de lei în săptămâna anterioară, transmite Agerpres.

În ultima săptămână, tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 150,803 milioane de lei, faţă de 244,067 milioane de lei, în perioada 26 – 30 octombrie.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea