Rămâi conectat

Sport

Şahistul Mihnea Costachi – locul 4 la Campionatul Mondial Şcolar de la Iaşi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adrian Sechereş medaliat cu bronz cu echipa României la Balcaniada de juniori din Muntenegru

 Juniorul albaiulian Mihnea Costachi (12 ani), format la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia, a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni şahişti din lume la categoria sa de vârstă. Cotat ca favoritul numărul 5 la startul Campionatului Mondial Şcolar, categoria elevi sub 13 ani, care a fost găzduit în perioada 28 aprilie – 6 mai la Iaşi, multiplul campion albaiulian a terminat turneul pe locul 4, neînvins, la egalitate de puncte cu primul clasat. Mihnea a câştigat 5 partide împotriva lui Zhou Yang-Jian (Anglia), Abdullah Al Hamed (Emiratele Arabe Unite), Abbasov Zaur (Azerbaidjan), Bashirli Nail (Azerbaidjan) şi Makhnyov Dennis (Kazahstan) şi a remizat celelalte 4 partide cu Shahalyev Ismayil (Azerbaidjan), Escalante Ramirez (Peru), Morozov Nikita (Moldova) şi Petrov Vladimir (Bulgaria). Din păcate coeficientul Bucholtz inferior l-a privat pe Mihnea de o medalie, podiumul fiind ocupat de Martinez Alcantara (Peru), Shahalyev Ismayil (Azerbaidjan) şi Sevgi Volkan (Turcia), toţi având acelaşi număr de puncte cu juniorul albaiulian. La competiţia găzduită în premieră de România au participat 553 de elevi din 37 de ţări.
În aceeaşi perioadă, teiuşanul Adrian Sechereş (14 ani), a concurat împreună cu echipa României la Balcaniada de juniori din Muntenegru. Rezervă în echipa de start, Adrian a fost inclus în echipă în ultimele 2 runde, în care a obţinut o victorie şi o remiză. La finalul celor 6 runde, echipa România s-a clasat pe locul 3, cu 3 victorii şi 3 meciuri egale, fiind devansată de Serbia şi Bulgaria. Din echipa României au mai făcut parte Ştefan Tomici, Andrei Dolană, Radu Baciu şi Cezar Zlatea, toţi din Bucureşti. (M.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea