Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Șahistul CSU Alba Iulia, Mihnea Costachi, pe podium in Memorialul “Emil Pessi”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a participat in acest weekend la Memorialul “Emil Pessi” desfasurat la Bucuresti, un puternic turneu de sah rapid pentru juniori organizat de ACS Sah Apa Nova Bucuresti si Federatia Romana de Sah.

Marius Ceteras si Mihnea CostachiLa startul acestui turneu inchis s-au aflat 12 juniori romani invitati de organizatori, dintre acesti 9 fiind medaliati la campionatele nationale de juniori din 2014: Bogdan Deac (locul 1 la baieti sub 20 de ani), Razvan Dicu (locul 2 la B20), Stefan Tomici (locul 1 la B18), Mihai Bida (locul 2 la B18), Alexandru David (locul 3 la B18), Andrei Dolana (locul 2 la B16), Radu Toma (locul 3 la B16), Mihnea Costachi (locul 1 la B14) si David Alexandru (locul 1 la B12). Lor li s-au alaturat Claudiu Vasile, Alexandru Banzea si Dragos Turcuman, trei talentati juniori bucuresteni, cei 12 participanti jucand fiecare cu fiecare pe parcursul a 11 runde.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Desi nu a fost in cea mai buna forma, alternand partide foarte bune cu cateva partide mai putin reusite, elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia a reusit sa se claseze pe podium in acesta veritabila gala a laureatilor campionatelor nationale de juniori.  In cele 11 runde Mihnea a acumulat 8 puncte, castigand 6 partide, remizand 4 si pierzand o singura partida, el fiind devansat de Stefan Tomici (CS Studentesc Medicina Timisoara) cu 9 puncte si Bogdan Deac (Sah Club Ramnicu Valcea) cu 8,5 puncte. Interesant de mentionat este faptul ca Mihnea a castigat partida directa cu invingatorul turneului si a remizat cu al doilea clasat, insa a pierdut oarecum surprinzator cu juniorul clasat pe locul 5, Alexandru David (ACS Sah Apa Nova Bucuresti).

Rezultatul obtinut in compania celor mai titrati juniori din tara, confirma inca o data ca Mihnea Costachi, care saptamana viitoare va implini 15 ani, este deja unul dintre cei mai buni juniori romani sub 20 de ani si nu doar la categoria sa de varsta.

Pentru sahistii albaiulieni urmeaza participarea la Memorialul “Mircea Radulescu”, un concurs traditional ajuns la a 15-a editie, si care se va desfasura la Cluj-Napoca in perioada 20-22 martie. Acesta va fi ultimul turneu de pregatire inaintea Campionatelor Nationale de juniori programate in perioada 30 martie – 9 aprilie la Caciulata.

 M.C.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea