Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Șahistul albaiulian Adrian Sechereş, învingător la Timşoara

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 24-30 iulie Timişoara a găzduit cel mai mare turneu internaţional de juniori desfăşurat în ultimii ani în România. Nu mai puţin de 141 de tineri şahişti cu vârsta sub 16 ani au luat startul în “Festivalul Internaţional de Şah Pro Logos” având un fond de premiere de peste 15.000 lei.

„La capătul celor 9 runde desfăsurate în sistem elveţian s-a impus categoric Adrian Sechereş (15 ani), legitimat la CSU Alba Iulia şi elev  Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, care a acumulat 8,5 puncte (8 victorii şi o singură remiză), , fiind urmat de Anand Gautier (Franţa) cu 7,5 puncte, Mihai-Vlad Ciorică (CSS 1 Timişoara), Paula Alexandra Gitu (Moldova) şi Şerban Ioan Bărbuleanu (CS Şah Club Oltenia Craiova), toţi cu 7 puncte. Câştigarea turneului i-a adus juniorului albaiulian un premiu în valoare de 1000 lei.

Din păcate acest turneu va fi ultimul în care Adrian Sechereş va reprezenta Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia. Datorită lipsei sprijinului financiar din partea autorităţilor locale şi judeţene pentru activitatea şahistă albaiuliană, juniorul albaiulian va parăsi începând cu luna august CSU Alba Iulia, urmând a reprezenta pe viitor CSS 1 Timişoara sau CS Otopeni, cluburi cu posibilităţi financiare superioare şi care doresc să îl transfere.”

Marius Ceteraș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea