Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Să râdem cu PSD și ALDE Alba: După ce 3 ani de zile nu au avut nici un proiect, acum cer revocarea ambilor viceprimari ai municipiului Alba Iulia cu acuzații elucubrante

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Să râdem cu PSD și ALDE Alba: După ce 3 ani de zile nu au avut nici un proiect, acum cer revocarea ambilor viceprimari ai municipiului Alba Iulia cu acuzații elucubrante.

Potrivit unui proiect de hotărâre, consilierii locali PSD și ALDE, cer revocarea ambilor viceprimari din funcție. Vă redăm în rândurile ce urmează textul proiectului:

„Se propune revocarea domnului Paul Voicu din funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia din următoarele motive:

Domnul Paul Voicu s-a făcut remarcat în funcția de viceprimar al municipiului Alba Iulia printr-o atitudine ostilă cooperării și dezbaterii în cadrul ședințelor Consiliului local al municipiului Alba Iulia. Este o persoană conflictuală și părtinitoare intereselor obscure ale cercului de influență care-l susține.

Nediligent cu privire la îndeplinirea atribuțiilor de viceprimar și permanent preocupat să preia, prin orice mijloace, atribuțiile interimare ale funcției de primar, domnul Voicu vrea să intre în istorie ca primarul construcțiilor ilegale. Doar așa se explică insistențele de a vota pe bandă rulantă autorizații, planuri urbanistice și înstrăinări de domeniu public și privat al municipiului Alba Iulia, cu grave atingeri aduse principiului legalității și a interesului public.

De asemenea, acest viceprimar se identifică ca protector al firmelor de construcție de casă. întreg orașul, presa și, sperăm noi, și instituțiile de aplicare a legii știu cum s-au atribuit contracte de lucrări la proiectele finanțate prin PNDL 2, proiecte gestionate la nivel local de domnul Paul Voicu. Sistemul ticăloșit din Primărie, guvernat și protejat de Mircea Hava și Paul Voicu, a avut grijă să atribuie direct unor firme de construcții lucrări de sute de mii de euro din bani publici.

Totodată, se poate observa cum, în Alba Iulia, încep să se construiască hoteluri și blocuri în zone în care, în mod legal, nu s-ar fi dat autorizații de construcție. Aceleași firme și constructori câștigă și contractele cu Primăria. îl lăsăm pe domnul Voicu să ne spună dacă este o pură coincidență, dacă îi cunoaște personal pe acei oameni și dacă este implicat.

De peste 26 de ani, Alba Iulia este confiscată în mâna unei găști PDL-iste, care a acaparat și vechiul partid istoric liberal și pe brătienii săi, care decide cui și ce contracte pe bani publici se dau. Plecarea lui Mircea Hava la Bruxelles nu este sfârșitul acestei ere, Paul Voicu vine din urmă, ca să continue ce l-a învățat „maestrul” Hava.

Paul Voicu, în calitate de primar de facto al municipiului Alba Iulia, de când titularul fotoliului a intrat în concediu cu plată, a perpetuat niște practici administrative iresponsabile. La fel ca șeful lui, a lăsat albaiulienii să fie inundați zile întregi și nu a intervenit pe lângă prietenul lui de la Apa CTTA Alba, Ștefan Bardan. Domnule Voicu, cine răspunde de un sericiu public prost gestionat? Vă spunem noi, UAT și operatorul, într-o țară normală.

Același viceprimar i-a umilit pe albaiulieni, punându-i să aștepte 48 de ore la coadă, în fața Primăriei, pentru un loc de parcare. Pentru un oraș declarat ’’smart city”, nu e nimic smart să stai la coadă la un ghișeu 48 de ore. Dar, sigur, trebuiau plătite niște comisioane, la fel și celor care au inventat, doar cu numele, ’’orașul deștept”. Deștept nu e nici orașul, ci doar băieții deștepți care au căpușat banul public.

în altă ordine de idei, într-un spirit dictatorial fără precedent, domnul Paul Voicu respinge orice proiect pentru oraș al opoziției și boicotează orice dezbatere în consiliul local. Este exact ca predecesorul său, un ins obsedat de ideile partidului, de propriul regim, neacceptând nicio formă de toleranță și cooperare loială.

Nu în ultimul rând, un om care urmărește doar obținerea unei funcții, trădându-și chiar și mai vechii și noii colegi de partid pentru a și-o atinge, ne dovedește că nu vede funcția publică ca pe un mijloc, ci ca pe un scop, fiind o persoană vulnerabilă și de neîncredere să conducă destinele a zeci de mii de albaiulieni.

Pentru toate acestea, suntem pregătiți să facem tot ce este nevoie pentru a opri perpetuarea răului în acest oraș. Ne asumăm public să-l oprim pe acest individ nociv și gașca lui să distrugă acest oraș.

Suntem vocea tuturor acelor albaiulieni care s-au săturat să dea șpagă la primărie pentru a ridica un act și a tuturor acelor cetățeni care au avut de suferit la serviciu sau în comunitate din cauză că și-au permis să critice o conducere-coruptă.

Suntem pregătiți să luptăm pentru acei cetățeni care s-au săturat de abuzurile și nedreptățile la care sunt supuși zilnic din Partea Primăriei și care-și doresc un oraș modern unde să poată lucra și trăi în tihnă.

De aceea, propunem revocarea domnului Paul Voicu din funcția de viceprimar al municipiului Alba lulia.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea