Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

S-a urcat mort de beat la volan și a provocat un accident cu victime: Cum a încercat un bărbat din Alba să-și ascundă fapta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

S-a urcat mort de beat la volan și a provocat un accident cu victime: Cum a încercat un bărbat din Alba să-și ascundă fapta

Un bărbat din Alba a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

În data de 20.03.2021, în jurul orei 21:15, inculpatul a condus deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, autoturismul marca Opel pe bld. Revoluției 1989 din Alba Iulia, pasager al autovehiculul fiind martorul. La intersecția cu str. Calea Moților, inculpatul, care se deplasa cu viteza de aproximativ 46 km/h, a efectuat un viraj la dreapta, a pătruns pe această stradă, a pierdut controlul autoturismului și s-a deplasat pe contrasens (pe sensul de mers Centru spre Micești), unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW, condus regulamentar de către persoana vătămată cu viteza de 34 km/h, pasageri fiind alte două persoane vătămate.

Imediat după impact, anterior sosirii organelor de poliție, inculpatul a modificat poziția autoturismului marca Opel pe care îl conducea, mutându-l pe banda a doua a sensului de mers Micești spre Centru, aspect ce rezultă atât din declarațiile martorilor, cât și din cuprinsul raportului de expertiză tehnică întocmit în cauză, unde expertul precizează că dâra de lichide care pornește din zona locului impactului și se continuă până pe banda a doua a sensului de mers Micești spre Centru indică faptul că după impact autoturismul marca Opel a fost mutat din poziția în care s-a oprit după accident, în poziția în care l-au găsit organele de cercetare penală, descrisă în procesul-verbal de cercetare la fața locului.

Având în vedere rezultatul testării cu aparatul etilotest marca Drager, inculpatul a fost condus la SJU, unde i-au fost recoltate două mostre biologice în vederea stabilirii gradului îmbibației alcoolice din sânge. Din buletinul de analiză toxicologică rezultă că inculpatul a avut o îmbibație alcoolică de 1,69 g/l alcool pur în sânge la ora 22:00, respectiv 1,41 g/l alcool pur în sânge la ora 23:00. În plus, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale privind estimarea retroactivă a alcoolemiei. Ca urmare a accidentului rutier cauzat de conduita inculpatului, toți cei trei pasageri ai autoturismului marca BMW au suferit vătămări corporale.

Cu prilejul audierii în faţa instanţei de judecată, inculpatul a recunoscut toate cele 3 infracţiuni reţinute în sarcina sa, astfel cum au fost descrise în rechizitoriu, uzând de procedura simplificată a recunoaşterii învinuirii.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea