Rămâi conectat

Actualitate

S-a lansat aplicația „Amiabila”. Cum pot face șoferii constatare online

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

S-a lansat aplicația „Amiabila”. Cum pot face șoferii constatare online

Biroul Asigurărilor Auto din Romania împreună cu asiguratorii RCA pun la dispoziția asiguraților aplicația digitală „Amiabila”, prin care conducatorii auto vor putea completa în format electronic formularul de „Constatare amiabilă de accident”

„Începând cu data de 15 octombrie 2022, asiguratorii RCA împreună cu Biroul Asigurătorilor Auto din România pun la dispoziţia asiguraţilor RCA aplicaţia digitală Amiabila, prin care conducătorii auto vor putea completa şi în format electronic formularul de ‘Constatare amiabilă de accident’, în conformitate cu prevederile Normei ASF nr 18/2022, care modifică Norma ASF nr 20/2017”, se menţionează în comunicatul dat de Biroul Asiguratilor Auto.

Noua soluție digitală reprezintă un moment istoric pentru piața asigurărilor, Romania făcând parte dintr-un grup restrâns de țări care au oferit, până în prezent, o alternativă digitală la formularul de constatare amiabilă.

„BAAR a beneficiat în realizarea aplicaţiei de sprijinul constant al organismului de Supraveghere, atât în etapa elaborării şi aprobării de către ASF a prevederilor necesare în legislaţia secundară cât şi prin suportul constant oferit de Autoritate, în transformarea multor activităţi din sfera fizică, în cea digitală”, a declarat Mădălin Roşu, preşedintele BAAR.

Conform acestuia, Amiabila nu înlocuiește actualul formular de constatare amiabilă pe suport de hârtie, dar reprezintă o varianta mai rapidă și eficientă în protocolarea accidentelor. Totodată, formularul de „Constatare amiabilă de accident” în format electronic reproduce același model grafic, aceleași informatii și are valoarea juridica egală cu cea pe suport de hârtie.

„Amiabila are o interfaţă simplă, atractivă şi intuitivă, precum şi un nivel ridicat de siguranţă a datelor. Aplicaţia reprezintă contribuţia BAAR la oferta de soluţii digitale inovatoare pe care o facem conducătorilor auto implicaţi în accidente uşoare”, a afirmat Sorin Greceanu, director general BAAR.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea